- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kartofler>
- Kartoffeltortilla
Kartoffeltortilla
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium
En tortilla er en spansk omelet, altså en æggekage. Denne kartoffeltortilla er rigtig lækker med den tilhørende kartoffel-hvidløgs-dressing, og bør serveres nybagt med frisk, grøn salat og eventuelt groft brød til. Velbekomme!
Tip: Server tortillaen med dine egne, hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffeltortilla
Kartoffel-tortilla:
2 tsk. olie
3 tsk. olie
1 tsk. olie
500 g. faste kartofler
750 g. faste kartofler
250 g. faste kartofler
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 æg
4-5 æg
2 æg
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Hvidløgs-kartoffel-dressing:
100 g. melede kartofler
150 g. melede kartofler
50 g. melede kartofler
2-3 fed hvidløg
3-4 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ knivspids peber
1 knivspids peber
¼ knivspids peber
½ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
¾ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
¼ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
150 g. cremefraiche 9 %
225 g. cremefraiche 9 %
75 g. cremefraiche 9 %
2 spsk. finthakket persille
3 spsk. finthakket persille
1 spsk. finthakket persille
Olie - smagsneutral
Kartoffel
Løg
Æg
Mælk
Salt
Hvidløg
Peber
Cayennepeber
Creme fraiche
Persille
Køkkenredskaber til kartoffeltortilla
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor gryde med låg
1 dørslag
1 piskeris
1 stor skål
1 mellem skål
1 røreske
1 hvidløgspresser
1 balje
1 tærteform
1 bageplade
1 rivejern
1 kop
Kartoffelskræller
Skærebræt
Urtekniv
Stor gryde
Dørslag
Piskeris
Stor røreskål
Mellem røreskål
Røreske
Hvidløgspresser
Balje
Tærteform
Bageplade
Rivejern
Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffeltortilla:
3.
4.
5.
Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
6.
Pil, og hak løget fint. Se videoen.
7.
8.
Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør tortilla-dejen sammen. Se videoen.
9.
10.
Put salt og peber i skålen. Rør rundt. Se videoen.
11.
12.
Dressing:
13.
14.
15.
Læg låg på gryden.
16.
17.
18.
19.
Tag en hvidløgspresser og en lille skarp kniv. Pil, og pres hvidløg. Kom det pressede hvidløg ned i kartoffelmosen. Se videoen.
20.
Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.
Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.
Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.
21.
22.
23.
24.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1142 kJ / 272 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 43 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer