
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kartofler>
- Kartoffeltortilla
Kartoffeltortilla
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 15 min.
Sværhedsgrad: Medium

En tortilla er en spansk omelet, altså en æggekage. Denne kartoffeltortilla er rigtig lækker med den tilhørende kartoffel-hvidløgs-dressing, og bør serveres nybagt med frisk, grøn salat og eventuelt groft brød til. Velbekomme!
Tip: Server tortillaen med dine egne, hjemmelavede grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffeltortilla
Kartoffel-tortilla:
2 tsk. olie
3 tsk. olie
1 tsk. olie
500 g. faste kartofler
750 g. faste kartofler
250 g. faste kartofler
1 løg
1 ½ løg
½ løg
3 æg
4-5 æg
2 æg
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Hvidløgs-kartoffel-dressing:
100 g. melede kartofler
150 g. melede kartofler
50 g. melede kartofler
2-3 fed hvidløg
3-4 fed hvidløg
1-2 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ knivspids peber
1 knivspids peber
¼ knivspids peber
½ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
¾ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
¼ tsk. stødt paprika eller cayennepeber
150 g. cremefraiche 9 %
225 g. cremefraiche 9 %
75 g. cremefraiche 9 %
2 spsk. finthakket persille
3 spsk. finthakket persille
1 spsk. finthakket persille

Olie - smagsneutral

Kartoffel

Løg

Æg

Mælk

Salt

Hvidløg

Peber

Cayennepeber

Creme fraiche

Persille
Køkkenredskaber til kartoffeltortilla
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 stor gryde med låg
1 dørslag
1 piskeris
1 stor skål
1 mellem skål
1 røreske
1 hvidløgspresser
1 balje
1 tærteform
1 bageplade
1 rivejern
1 kop

Kartoffelskræller

Skærebræt

Urtekniv

Stor gryde

Dørslag

Piskeris

Stor røreskål

Mellem røreskål

Røreske

Hvidløgspresser

Balje

Tærteform

Bageplade

Rivejern

Kop
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoffeltortilla:
3.
Tag et tærtefad på 22-24 centimeter i diameter. Smør tærtefadet med olie.
4.
Tænd ovnen på 200 grader. Sæt en bagerist midt i ovnen.
5.
Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Se videoen.
6.
Pil, og hak løget fint. Se videoen.
7.
Hæld de revne kartofler og løg op i en stor skål.
8.
Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør tortilla-dejen sammen. Se videoen.
9.
Hæld mælk i skålen.
10.
Put salt og peber i skålen. Rør rundt. Se videoen.
11.
Hæld kartoffelblandingen i det smurte fad.
12.
Bag tortillaen i cirka 30-40 minutter, til kartoflerne er møre. Stik en lille kniv ned i midten af kartoffeltortillaen. Mærk om den er fast. Der må ikke være rå æggemasse på kniven, når du tager den ud. Lav hvidløgs-kartoffel-dressing imens, tortillaen bager.
Dressing:
13.
Tag en kartoffelskræller, et skærebræt og skarp kniv. Skræl kartoflerne, og skær dem i store tern.
14.
Kom kartoffel-ternene i en stor gryde. Se videoen.
15.
Hæld vand i gryden, så det lige dækker kartoflerne.
Læg låg på gryden.
Læg låg på gryden.
16.
Kog kartoflerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk efter med en lille kniv. Kartoflerne skal slippe kniven.
17.
Sæt et dørslag i køkkenvasken. Hæld kartoflerne i dørslaget, og lad dem dryppe af. Pas på du ikke brænder dig!
18.
Tag en stor skål og et piskeris. Hæld kartoflerne i skålen, og mos dem med piskeriset.
19.
Tag en hvidløgspresser og en lille skarp kniv. Pil, og pres hvidløg. Kom det pressede hvidløg ned i kartoffelmosen. Se videoen.
20.
Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.
Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.
Rør salt, peber, paprika eller cayennepeber og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.
21.
Kom koldt vand i en balje, og skyl persille i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
22.
Hak persillen fint. Hak også stilkene.
23.
Rør persillen i dressingen, og smag til med salt og peber.
24.
Servér kartoffeltortillaen med kartoffel-hvidløgs-dressing og salat. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1142 kJ / 272 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 43 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer