- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Europa>
- Danske klassikere>
- Kartoffelsalat
Kartoffelsalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
Kold kartoffelsalat med ymerdressing er perfekt sammen med frikadeller og andet kød. Pak picnickurven og tag den med!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelsalat
Ingredienser
800 g. kartofler
1200 g. kartofler
400 g. kartofler
1 ½ tsk. salt
2 tsk. salt
1 tsk. salt
2 dl. ymer
3 dl. ymer
1 dl. ymer
1 dl. mayonnaise
1 ½ dl. mayonnaise
½ dl. mayonnaise
2 tsk. sennep
3 tsk. sennep
1 tsk. sennep
1 løg
½ løg
½ tsk. salt
2 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
½ knivspids peber
1 håndfuld persille
1 ½ håndfuld persille
½ håndfuld persille
Kartoffel
Salt
Ymer
Mayonnaise
Sennep
Løg
Peber
Persille
Køkkenredskaber til kartoffelsalat
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 stor gryde med låg
2 teskeer
1 lille skarp kniv
1 dørslag
1 stor skål
2 decilitermål
1 rivejern
1 spiseske
1 balje
1 rent viskestykke
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 grydeske
Køkkenvægt
Kartoffelskræller
Stor gryde
Teske
Urtekniv
Dørslag
Stor røreskål
Decilitermål
Rivejern
Spiseske
Balje
Viskestykke
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Grydeske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartoflerne:
3.
Skrub eller skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde. Kom vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Kom salt i, og læg låg på gryden. Se videoen.
Skrub eller skræl kartoflerne, og kom dem i en gryde. Kom vand i gryden, til det dækker kartoflerne. Kom salt i, og læg låg på gryden. Se videoen.
4.
Kog kartoflerne i 20 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
5.
6.
Dressing:
7.
8.
Saml salaten:
9.
10.
11.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1484 kJ / 353 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 40 %
Fedt: 51 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer