- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Kartoffelpizza med bacon
Kartoffelpizza med bacon
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium
Aaaaammenam. Mere er der ikke sige om den her opskrift. Opskriften giver 4 pizzaer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelpizza med bacon
Pizzadej:
25 g. gær
37 ½ g. gær
12 ½ g. gær
3 ½ dl. vand
5 ¼ dl. vand
1 ¼ dl. vand
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
3 ½ dl. grahamsmel
3 ¾ dl. grahamsmel
1 ¼ dl. grahamsmel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Ca. 6 dl. pizzamel eller hvedemel
Ca. 9 dl. pizzamel eller hvedemel
Ca. 3 dl. pizzamel eller hvedemel
Fyld:
120 g. bacon i tern
180 g. bacon i tern
60 g. bacon i tern
350 g. kartofler
525 g. kartofler
175 g. kartofler
1 rødløg
1 ½ rødløg
½ rødløg
1/2 dl. frisk rosmarin
¾ dl. frisk rosmarin
¼ dl. frisk rosmarin
1/2 dl. frisk timian
¾ dl. frisk timian
¼ dl. frisk timian
250 g. mascarpone
375 g. mascarpone
125 g. mascarpone
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
125 g. revet ost
188 g. revet ost
62 g. revet ost
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Gær
Vand
Olie - smagsneutral
Grahamsmel
Salt
Pizzamel
Bacon i tern
Kartoffel
Rødløg
Rosmarin (frisk)
Timian (frisk)
Mascarpone
Revet ost
Peber
Køkkenredskaber til kartoffelpizza med bacon
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
2 store skåle
1 røreske
1 lille gryde
2 rene viskestykker
1 bageplade
Bagepapir
1 stegepande
1 paletkniv
1 skærebræt
1 rivejern
1 stor skarp kniv
1 kagerulle
1 kop
1 bagepensel
Køkkenvægt
Decilitermål
Spiseske
Teske
Stor røreskål
Røreske
Lille gryde
Viskestykke
Bageplade
Bagepapir
Stegepande
Paletkniv
Skærebræt
Rivejern
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kagerulle
Kop
Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzadej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
4.
5.
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt pizzamelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
6.
7.
8.
9.
Fyld:
10.
Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel-varme, og steg baconternene i cirka 4 minutter, til de er brunet let af, men ikke sprøde.
11.
Skyl og skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern. Se videoen.
12.
13.
14.
Samle og bag pizza:
15.
Drys mel på bordet, og rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizzabund på et stykke bagepapir.
16.
17.
18.
19.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4546 kJ / 1087 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt 25 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer