
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Kartoffelpizza med bacon
Kartoffelpizza med bacon
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Aaaaammenam. Mere er der ikke sige om den her opskrift. Opskriften giver 4 pizzaer.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelpizza med bacon
Pizzadej:
25 g. gær
37 ½ g. gær
12 ½ g. gær
3 ½ dl. vand
5 ¼ dl. vand
1 ¼ dl. vand
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
3 ½ dl. grahamsmel
3 ¾ dl. grahamsmel
1 ¼ dl. grahamsmel
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Ca. 6 dl. pizzamel eller hvedemel
Ca. 9 dl. pizzamel eller hvedemel
Ca. 3 dl. pizzamel eller hvedemel
Fyld:
120 g. bacon i tern
180 g. bacon i tern
60 g. bacon i tern
350 g. kartofler
525 g. kartofler
175 g. kartofler
1 rødløg
1 ½ rødløg
½ rødløg
1/2 dl. frisk rosmarin
¾ dl. frisk rosmarin
¼ dl. frisk rosmarin
1/2 dl. frisk timian
¾ dl. frisk timian
¼ dl. frisk timian
250 g. mascarpone
375 g. mascarpone
125 g. mascarpone
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
125 g. revet ost
188 g. revet ost
62 g. revet ost
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Gær

Vand

Olie - smagsneutral

Grahamsmel

Salt

Pizzamel

Bacon i tern

Kartoffel

Rødløg

Rosmarin (frisk)

Timian (frisk)

Mascarpone

Revet ost

Peber
Køkkenredskaber til kartoffelpizza med bacon
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
2 store skåle
1 røreske
1 lille gryde
2 rene viskestykker
1 bageplade
Bagepapir
1 stegepande
1 paletkniv
1 skærebræt
1 rivejern
1 stor skarp kniv
1 kagerulle
1 kop
1 bagepensel

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor røreskål

Røreske

Lille gryde

Viskestykke

Bageplade

Bagepapir

Stegepande

Paletkniv

Skærebræt

Rivejern

Stor skarp kniv - kokkekniv

Kagerulle

Kop

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzadej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål.
4.
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld vandet i skålen med gær, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olie, grahamsmel og salt. Rør rundt. Tilsæt pizzamelet lidt efter lidt. Rør dejen sammen.
6.
Drys mel på bordet. Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne. Se videoen.
7.
Kom dejen tilbage i skålen. Læg et rent viskestykke over, og lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.
8.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i fire stykker. Læg et rent viskestykke over de 4 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i 6 stykker. Læg et rent viskestykke over de 6 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
Drys mel på bordet, og vend dejen ud på bordet. Du skal ikke ælte den. Del dejen i 2 stykker. Læg et rent viskestykke over de 2 dejklumper, og lad dem hæve i 30 minutter mere.
9.
Læg 4 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Læg 6 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Læg 2 stykker bagepapir klar. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
Fyld:
10.
Kom bacontern på en tør, kold stegepande. Varm den op til middel-varme, og steg baconternene i cirka 4 minutter, til de er brunet let af, men ikke sprøde.
11.
Skyl og skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern. Se videoen.
12.
Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
13.
Pil løget, og skær det i tynde skiver.
14.
Kom koldt vand i en stor skål. Skyl rosmarin og timian i det kolde vand. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stilkene. Hak rosmarinstilkene groft.
Samle og bag pizza:
15.
Drys mel på bordet, og rul hvert stykke dej ud til en flad pizza. Læg hver pizzabund på et stykke bagepapir.
16.
Kom 1 spiseske mascarpone på hver pizzabund, og smør det ud.
17.
Fordel kartoffelskiverne på de fire pizzabunde. Pensl kartoffelskiverne med olie, og drys dem med salt.
18.
Fordel løg, bacontern, og krydderurter på pizzaerne. Drys med peber og den revne ost.
19.
Bag pizzaerne midt i ovnen i cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Bag én bageplade ad gangen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 4546 kJ / 1087 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 41 %
Heraf mættet fedt 25 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer