![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Flamberede pandekager
Flamberede pandekager
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 85 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/wktfj1wp/flamberede_pandekager-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Blærede pandekager med ild i! Pandekager burde faktisk være Danmarks nationalret? Leg med ild i køkkenet - det er så sjældent man får lov til det…. Men få lige en voksen til at hjælpe dig - fordi afbrændt pandehår og svitsede øjenbryn ser altså lidt dumt ud ;-)
Tip: Server med vaniljeis til.
Opskriften giver 6-8 små pandekager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til flamberede pandekager
Pandekager:
1 appelsin, øko (kun skallen)
2 æg
1 spsk. sukker
3 ½ dl. mælk
2 dl. hvedemel
20 g. smør til stegning
Flambering:
50 g. mandler
1 appelsin (kun saften, brug den samme som til pandekagedejen)
2 spsk. brun farin
½ dl. Grand Marnier
![](/media/m1eboq5g/appelsin.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Appelsin
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/uzdph0uw/mandler.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mandler
![](/media/15fhstxw/fdb_-brunfarin_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Brun farin
![](/media/khiotbeu/grand_marnier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grand Marnier
Køkkenredskaber til flamberede pandekager
1 rivejern
2 kopper
1 stor skål
1 spiseske
1 decilitermål
1 piskeris
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
1 citruspresser
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
![](/media/v4pgx0te/kop-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kop
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/idtnxybf/piskeris.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskeris
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/ghag2swr/palet-eller-paletkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paletkniv
![](/media/kp5m4w3q/tallerken.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Middagstallerken
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pandekager:
3.
Vask appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv kun den orange del, så du ikke får den inderste, hvide skal med. Den er bitter. Se videoen.
4.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
5.
Kom sukkeret i skålen, og pisk det hele sammen til en luftig masse med et piskeris. Tilsæt revet appelsinskal, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.
6.
Kom mælk og hvedemel i dejen lidt ad gangen, mens du pisker, til det bliver en tynd pandekagedej.
Steg pandekager:
7.
Kom en lille klat smør på en stor stegepande, og varm op. Lad smørret bruse af.
8.
Fyld et decilitermål halvt op med dej, og hæld dejen på stegepanden. Vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig i et tyndt lag.
9.
Bag pandekagen i cirka 2 minutter, til den bliver gylden i kanten. Vend den, og bag den i cirka 2 minutter på den anden side.
10.
Læg den færdige pandekage på en tallerken, og dæk den til med et rent viskestykke, så den holder sig varm. Gentag, til du har brugt al pandekagedejen.
Flambering:
11.
Smut mandlerne: Hæld mandlerne op i en kop. Kog ½ liter vand i en elkedel, og hæld det over mandlerne. Lad mandlerne trække cirka 5 minutter, til skindet løsner sig. Smut mandlerne. Se videoen.
12.
Varm en stor stegepande op. Kom de smuttede mandler på den tørre stegepande, og rist dem, til de er gyldne.
13.
Hak mandlerne groft med en brødkniv. Se videoen.
14.
Pres saften af appelsinen. Se videoen.
15.
Varm stegepanden op igen, og hæld appelsinsaften og brun farin på. Lad det koge ind, til det er lige så tykt som sirup.
16.
Fold pandekagerne sammen tre gange, så det bliver til små trekanter. Læg pandekagerne på stegepanden med appelsin-siruppen. Drys de hakkede mandler over.
17.
Stil stegepanden på spisebordet, mens den er rygende varm. Hæld Gran Marnier over pandekagerne.
18.
Sæt roligt ild til pandekagerne. Ilden slukker efter kort tid af sig selv.
19.
Server for eksempel de lune pandekager med vaniljeis til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1013 kJ / 242 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer