Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pandekager:

3.

Vask appelsinen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Riv kun den orange del, så du ikke får den inderste, hvide skal med. Den er bitter. Se videoen.

4.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

5.

Kom sukkeret i skålen, og pisk det hele sammen til en luftig masse med et piskeris. Tilsæt revet appelsinskal, og rør rundt, til det er jævnt fordelt.

6.

Kom mælk og hvedemel i dejen lidt ad gangen, mens du pisker, til det bliver en tynd pandekagedej.

Steg pandekager:

7.

Kom en lille klat smør på en stor stegepande, og varm op. Lad smørret bruse af.

8.

Fyld et decilitermål halvt op med dej, og hæld dejen på stegepanden. Vip stegepanden rundt, så dejen fordeler sig i et tyndt lag.

9.

Bag pandekagen i cirka 2 minutter, til den bliver gylden i kanten. Vend den, og bag den i cirka 2 minutter på den anden side.

10.

Læg den færdige pandekage på en tallerken, og dæk den til med et rent viskestykke, så den holder sig varm. Gentag, til du har brugt al pandekagedejen.

Flambering:

11.

Smut mandlerne: Hæld mandlerne op i en kop. Kog ½ liter vand i en elkedel, og hæld det over mandlerne. Lad mandlerne trække cirka 5 minutter, til skindet løsner sig. Smut mandlerne. Se videoen.

12.

Varm en stor stegepande op. Kom de smuttede mandler på den tørre stegepande, og rist dem, til de er gyldne.

13.

Hak mandlerne groft med en brødkniv. Se videoen.

14.

Pres saften af appelsinen. Se videoen.

15.

Varm stegepanden op igen, og hæld appelsinsaften og brun farin på. Lad det koge ind, til det er lige så tykt som sirup.

16.

Fold pandekagerne sammen tre gange, så det bliver til små trekanter. Læg pandekagerne på stegepanden med appelsin-siruppen. Drys de hakkede mandler over.

17.

Stil stegepanden på spisebordet, mens den er rygende varm. Hæld Gran Marnier over pandekagerne.

18.

Sæt roligt ild til pandekagerne. Ilden slukker efter kort tid af sig selv.

19.

Server for eksempel de lune pandekager med vaniljeis til.

Næringsindhold per portion

Energi: 1013 kJ / 242 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 31 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Smutte mandler

Smutte mandler

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 38 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 70 min

Arbejdstid: 70 min