- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kartofler>
- Kartoffelboller
Kartoffelboller
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Medium
Kartoffelboller eller kartoffelbrød er rigtig lækkert både som morgenbrød, mellemmåltid, madbrød eller madpakkebrød. Du kan tilsætte rosmarin eller kommen til dejen for at give bollerne en aromatisk smag.
Opskriften her giver cirka 12 boller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelboller
Ingredienser
Ca. 400 g. kartofler (gerne den melede type)
3 dl. vand
2 spsk. smør
Evt. ½ tsk. rosmarin eller kommen
2 tsk. salt
25 g. gær
2 dl. rugmel
Ca. 8 dl. hvedemel
Kartoffel
Vand
Smør
Rosmarin (frisk)
Salt
Gær
Rugmel
Hvedemel
Køkkenredskaber til kartoffelboller
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 dyb tallerken
1 stk. køkkenrulle
1 stor skål
1 grydeske
1 lille skarp kniv
Bagepapir
1 bageplade
1 viskestykke
1 bagerist
Måleskeer
Decilitermål
Kartoffelskræller
Rivejern
Dyb tallerken
Køkkenrulle
Stor røreskål
Grydeske
Urtekniv
Bagepapir
Bageplade
Viskestykke
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
Form og bag bollerne:
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
21.
Bag bollerne i 20-25 minutter, til de er lysebrune og gennembagte. Bank på undersiden af
en af bollerne. Lyder det hult, så er bollerne færdige. Se videoen.
22.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1101 kJ / 262 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 79 %
Fedt: 7 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer