Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 225 grader almindelig varme.

4.

Skræl kartoflerne. Se videoen.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
Skræl kartoflerne. Se videoen.

5.

Kom koldt vand i en stor skål, og skyl kartoflerne i vandet.

6.

Skær kartoflerne over i halve. Læg kartoflerne med skærefladen nedad på skærebrættet.

7.

Skær kartoflerne i tynde skiver.

8.

Varm olien op på en stegepande til middel varme. Steg kartoflerne i cirka 8 minutter. Rør en gang imellem.
Varm olien op på en stegepande til middel varme. Steg kartoflerne i cirka 8 minutter. Rør en gang imellem. Tag stegepanden væk fra varmen, men lad kartoflerne blive på den.
Varm olien op på en stegepande til middel varme. Steg kartoflerne i cirka 8 minutter. Rør en gang imellem. Tag stegepanden væk fra varmen, men lad kartoflerne blive på den.

9.

Skrub jordskokkerne. Skær dem i meget tynde skiver. Se videoen.
Skrub jordskokkerne. Skær dem i meget tynde skiver. Se videoen.
Skrub jordskokken. Skær den i meget tynde skiver. Se videoen.

10.

Pil, og hak løget. Se videoen.

11.

Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.

12.

Bland æbletern, jordskok-skiver og løg sammen med de stegte kartofler på stegepanden.

13.

Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Se videoen.

14.

Pisk mælk, salt, peber og eventuelt timian i æggene. Se videoen.

15.

Smør et fad med olie.

16.

Hæld kartoffel-blandingen i fadet.

17.

Hæld ægge-blandingen over kartoflerne. Tryk det hele lidt fladt med en stor grydeske eller spatel, og drys med bacontern.

18.

Bag frittataen i cirka 25 minutter, til æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.

19.

Skyl tomaten, og skær den i tern.

20.

Kom koldt vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke.

21.

Hak purløget fint. Se videoen.

22.

Bland tomat og purløg sammen i en lille skål.

23.

Tag frittataen ud af ovnen. Mærk med en lille skarp kniv, om æggene er helt stivnede, og kartoflerne er møre.

24.

Fordel tomater og purløg ovenpå frittataen lige før servering.

Næringsindhold per portion

Energi: 1816 kJ / 434 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 36 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt 2,3 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Skrællekniv og tyndskræller

Skrællekniv og tyndskræller

Jordskokker, rense

Jordskokker, rense

Løg, hakke

Løg, hakke

Æble, skære i tern

Æble, skære i tern

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 82 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min