- Hjem >
- Opskrifter >
- Alt det andet >
- Verdensmad >
- Europa >
- Italiensk >
- Frittata med æble og bacon
Frittata med æble og bacon
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 65 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kan man bruge æbler i varm mad?? Øh ja, det kan du dæleme tro. Du får her GoCooks opskrift på frittata med et twist. De små æblestykker giver denne frittata den helt rigtige skønne Italiano smag. Og med lidt bacon på toppen, så er der lækker æggekage til dig!
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til frittata med æble og bacon
Fyld
600 g. kartofler
900 g. kartofler
300 g. kartofler
2 spsk. olie
2 jordskokker
3 jordskokker
1 jordskok
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1 æble
1 ½ æble
½ æble
100 g. bacon i tern
150 g. bacon i tern
50 g. bacon i tern
Æggemasse
5 æg
8 æg
3 æg
1 dl. mælk
1 ½ dl. mælk
½ dl. mælk
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
2 knivspidser peber
3 knivspidser peber
1 knivspids peber
evt. 1 tsk. tørret timian
evt. 1 ½ tsk. tørret timian
evt. ½ tsk. tørret timian
2 tsk. olie til pensling
3 tsk. olie til pensling
1 tsk. olie til pensling
Topping
2 tomater
1 tomat
½ dl. purløg
1 dl. purløg
2 spsk. purløg

Kartoffel

Kokosolie

Jordskok

Løg

Æble

Bacon i tern

Æg

Mælk

Salt

Peber

Timian (tørret)

Olie - smagsneutral

Tomat

Purløg
Køkkenredskaber til frittata med æble og bacon
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
2 mellemstore skåle
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 stegepande
1 spatel
1 ovnfast fad
1 kop
1 piskeris
1 viskestykke
1 lille skål
1 lille skarp kniv
1 grøntsagsbørste

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Mellem røreskål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Spiseske

Teske

Decilitermål

Stegepande

Spatel

Ovnfast fad

Kop

Piskeris

Viskestykke

Lille røreskål

Urtekniv

Grøntsagsbørste
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
4.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Æggemasse:
13.
Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
14.
Bag frittata:
15.
16.
17.
18.
Tilbehør:
19.
20.
21.
22.
23.
24.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1816 kJ / 434 kcal
Protein: 19 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt 2,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration