1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Kartofler>
  5. Kartoffel-scones med ost

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

5.

Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet ned i en dyb tallerken.

6.

Dup de revne kartofler tørre med et stykke køkkenrulle.

7.

Hæld det meste af hvedemelet og alt grahamsmelet i en skål.

8.

Skær smørret i små stykker, og kom det ned til melblandingen.

9.

Brug fingrene til at smuldre smørret sammen med melet, til du har en ensartet og grynet blanding.

10.

Kom bagepulver, salt og paprika i skålen. Rør det sammen med en røreske.

11.

Hæld de revne kartofler og den revne ost i skålen. Bland det sammen.

12.

Slå æggene ud ét af gangen i en lille i en kop. Kop æggene op i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

13.

Pisk æggene sammen med en gaffel.

14.

Hæld ⅔ af æggene i dejen. Bland det sammen.

15.

Læg bagepapir på en bageplade.

16.

Kom cremefraiche eller ymer i skålen, og ælt forsigtigt dejen sammen.

Form scones:

17.

Drys resten af hvedemelet ud på bordet, og kom dejen ud på bordet.

18.

Rul dejen ud til en tyk pandekage (cirka 2 centimeter tyk) med en kagerulle. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen er for våd og svær at rulle ud.

19.

Udstik 12-14 scones af dejen med et glas.

20.

Saml det overskydende dej og form det til 1 eller 2 små boller.

21.

Læg scones og de små boller på bagepladen med bagepapir. Tryk bollerne flade, så de ligner de øvrige scones.

22.

Pensl alle scones med resten af æggene. Se videoen.

Bage:

23.

Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag scones i 15-20 minutter, til de er gyldne.

24.

Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Boller, pensle

Boller, pensle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min