
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Kartofler>
- Kartoffel-scones med ost
Kartoffel-scones med ost
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 75 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis du gerne vil imponere vennerne med hjemmebag, men ikke har hele dagen, så prøv disse lækre scones. Dejen skal ikke hæve, så der dufter af hjemmebag i hele hytten i løbet af nul-komma-fem.
Opskriften giver 12-14 scones.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffel-scones med ost
Scones:
250 g. kartofler (gerne den melede type)
25 g. smør
300 g. hvedemel
25 g. grahamsmel
2 tsk. bagepulver
½ tsk. salt
½ tsk. stødt paprika
50 g. revet ost
2 æg
125 g. cremefraiche 9% eller ymer

Kartoffel

Smør

Hvedemel

Grahamsmel

Bagepulver

Salt

Paprika

Revet ost

Æg

Creme fraiche
Køkkenredskaber til kartoffel-scones med ost
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 dyb tallerken
Køkkenrulle
1 stor skål
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 røreske
1 lille skål
1 gaffel
Bagepapir
1 bageplade
1 kagerulle
1 glas
1 bagepensel
1 bagerist

Måleskeer

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Rivejern

Dyb tallerken

Køkkenrulle

Stor røreskål

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Røreske

Lille røreskål

Gaffel

Bagepapir

Bageplade

Kagerulle

Glas

Bagepensel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
5.
Riv kartoflerne på den grove side af rivejernet ned i en dyb tallerken.
6.
Dup de revne kartofler tørre med et stykke køkkenrulle.
7.
Hæld det meste af hvedemelet og alt grahamsmelet i en skål.
8.
Skær smørret i små stykker, og kom det ned til melblandingen.
9.
Brug fingrene til at smuldre smørret sammen med melet, til du har en ensartet og grynet blanding.
10.
Kom bagepulver, salt og paprika i skålen. Rør det sammen med en røreske.
11.
Hæld de revne kartofler og den revne ost i skålen. Bland det sammen.
12.
Slå æggene ud ét af gangen i en lille i en kop. Kop æggene op i en skål. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
13.
Pisk æggene sammen med en gaffel.
14.
Hæld ⅔ af æggene i dejen. Bland det sammen.
15.
Læg bagepapir på en bageplade.
16.
Kom cremefraiche eller ymer i skålen, og ælt forsigtigt dejen sammen.
Form scones:
17.
Drys resten af hvedemelet ud på bordet, og kom dejen ud på bordet.
18.
Rul dejen ud til en tyk pandekage (cirka 2 centimeter tyk) med en kagerulle. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen er for våd og svær at rulle ud.
19.
Udstik 12-14 scones af dejen med et glas.
20.
Saml det overskydende dej og form det til 1 eller 2 små boller.
21.
Læg scones og de små boller på bagepladen med bagepapir. Tryk bollerne flade, så de ligner de øvrige scones.
22.
Pensl alle scones med resten af æggene. Se videoen.
Bage:
23.
Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag scones i 15-20 minutter, til de er gyldne.
24.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer