- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Kartoffel-porresuppe
Kartoffel-porresuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Hvad med, at vi blender en klassisk, cremet kartoffel-porresuppe og pynter den med sprød bacon og ristet rugbrøds-drys? En super nem opskrift, som man på fransk kalder créme vichyssoise. Den klassiske opskrift er piftet op med persillerødder og timian - og fløde er skiftet ud med cremefraiche for et sundere valg. Suppen bliver cremet og glat alene ved at blende kartoflerne. Klar til at lave mad?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffel-porresuppe
Kartoffel-porresuppe:
1 løg
2 løg
1 løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 porrer
3 porrer
1 porre
600 g kartofler, melede
900 g kartofler, melede
300 g kartofler, melede
2 persillerødder
3 persillerødder
1 persillerod
1 terning grøntsagsbouillon
2 terninger grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
1 spsk. olie
2 spsk. olie
1 spsk. olie
½ dl. frisk timian eller 2 tsk. tørret
1 dl. frisk timian eller 3 tsk. tørret
¼ dl. frisk timian eller 1 tsk. tørret
1 l. vand
1 ½ l. vand
½ l. vand
5 spsk. cremefraiche
7 spsk. cremefraiche
2 spsk. cremefraiche
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber fra kværn
1 stor knivspids peber fra kværn
1 lille knivspids peber fra kværn
Topping:
125 g. bacon i tern
200 g. bacon i tern
65 g. bacon i tern
5 skiver rugbrød
7 ½ skive rugbrød
2 ½ skive rugbrød
Løg
Hvidløg
Porre
Kartofler - melede
Persillerod
Grøntsagsbouillon
Olie - smagsneutral
Timian (frisk)
Vand
Creme fraiche
Salt
Peber
Bacon
Rugbrød
Køkkenredskaber til kartoffel-porresuppe
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kartoffelskræller
1 stor gryde
1 grydeske
1 stor skål
1 stegepande
1 røreske
1 paletkniv
1 rivejern
1 stavblender
Køkkenvægt
Spiseske
Decilitermål
Teske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Kartoffelskræller
Stor gryde
Grydeske
Stor røreskål
Stegepande
Røreske
Paletkniv
Rivejern
Stavblender
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Suppe:
3.
Pil hvidløget, og det det fint. Se videoen.
4.
Pil løget, og hak det. Se videoen.
5.
Skyl, og rens porrerne: Skær et snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Se videoen.
Skyl, og rens porrerne: Skær et snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Se videoen.
Skyl, og rens porren: Skær et snit på langs af porren, og skyl den i koldt vand. Se videoen.
6.
Skær porrerne i skiver på cirka ½ centimeter.
Skær porrerne i skiver på cirka ½ centimeter.
Skær porren i skiver på cirka ½ centimeter.
7.
Vask, og skræl kartoflerne. Se videoen.
Vask, og skræl kartofler og persillerødder. Se videoen.
8.
Skær kartoflerne i tern. Se videoen.
9.
Vask, og skræl persillerødderne. Se videoen.
Vask, og skræl persillerødderne. Se videoen.
Vask, og skræl persilleroden. Se videoen.
10.
Skær persillerødderne i tern. Se videoen.
Skær persillerødderne i tern. Se videoen.
Skær persilleroden i tern. Se videoen.
11.
12.
Kom hvidløg, løg, porrer, kartofler og persillerod i gryden. Lad det svitse et par minutter. Rør rundt med en røreske imens. Se videoen.
13.
Kom koldt vand i en stor skål, og skyl timian i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
14.
Kom timian, vand og bouillonterning i gryden. Lad suppen koge ved lav varme i cirka 15 minutter, til grøntsagerne er møre. Rør rundt i gryden undervejs, så suppen ikke brænder på.
Topping:
15.
Tag en stegepande og en paletkniv. Varm stegepanden op til lidt over middel varme. Læg bacontern på, og steg dem sprøde. Læg madpapir på en tallerken, og læg baconternene på madpapiret. Se videoen.
16.
17.
18.
Suppe fortsat:
19.
Tag timiankvistene op af suppen, hvis du bruger frisk timian.
20.
21.
22.
Kom en stavblender ned i gryden. Blend suppen, til der ikke er flere klumper. Blend ikke suppen længere tid end det, da kartoflerne så får en klistret konsistens. Se videoen.
23.
24.
25.
Tip: Du kan spise kartoffe-porresuppe kold. Så bliver den blot lidt tykkere i konsistensen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1874 kJ / 448 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer