
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Gulerødder>
- Gulerodssalat med fennikel
Gulerodssalat med fennikel
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Pift din gulerodssalat - eller råkost - op med fennikel. Det giver en sød smag af lakrids, og det passer perfekt sammen med gulerødderne.
Brug den som tilbehør til aftensmaden, eller tag en portion med i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodssalat med fennikel
Ingredienser
½ citron (kun saften)
¾ citron (kun saften)
¼ citron (kun saften)
1 fennikel
1 ½ fennikel
½ fennikel
2 spsk. hasselnødder
3 spsk. hasselnødder
1 spsk. hasselnødder
3 gulerødder
4 ½ gulerod
1 ½ gulerod
1 æble
1 ½ æble
½ æble

Citron

Fennikel

Hasselnødder

Gulerod

Æble
Køkkenredskaber til gulerodssalat med fennikel
1 citruspresser
1 mellem skål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille stegepande
1 spatel

Citruspresser

Mellem røreskål

Skærebræt

Urtekniv

Stegepande

Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skær citronen over. og pres saften ud med en citruspresser. Kom citronsaften op i en skål. Se videoen.
4.
Skyl fennikel, og skær roden væk. Se videoen.
5.
Halver fenniklen på langs, og læg den med skærefladen nedad. Skær de to halvdele over på langs igen, og skær strimlerne i meget små tern.
6.
Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft.
7.
Kom hasselnødder på en tør stegepande, og rist dem i cirka 3 minutter ved middelhøj varme, mens du rører rundt. Lad dem køle af på stegepanden.
8.
Skyl og skræl gulerødderne. Se videoen.
9.
Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet. Se videoen.
10.
Skyl æblet, og skær det i små tern. Se videoen.
11.
Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen.
12.
Hak hasselnødderne groft. Se videoen.
13.
Drys hakkede hasselnødder over gulerodssalaten, og servér.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 306 kJ / 73 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer