
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grøntsager og kartofler>
- Gulerødder>
- Gulerodssalat med fennikel
Gulerodssalat med fennikel
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Pift din gulerodssalat - eller råkost - op med fennikel. Det giver en sød smag af lakrids, og det passer perfekt sammen med gulerødderne.
Brug den som tilbehør til aftensmaden, eller tag en portion med i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodssalat med fennikel
Ingredienser
½ citron (kun saften)
¾ citron (kun saften)
¼ citron (kun saften)
1 fennikel
1 ½ fennikel
½ fennikel
2 spsk. hasselnødder
3 spsk. hasselnødder
1 spsk. hasselnødder
3 gulerødder
4 ½ gulerod
1 ½ gulerod
1 æble
1 ½ æble
½ æble

Citron

Fennikel

Hasselnødder

Gulerod

Æble
Køkkenredskaber til gulerodssalat med fennikel
1 citruspresser
1 mellem skål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille stegepande
1 spatel

Citruspresser

Mellem skål

Skærebræt

Lille skarp kniv

Stegepande

Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tag en citruspresser og en mellemstor skål. Pres saften af citronen, og kom citronsaften op i skålen. Se videoen.
4.
Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Skyl fennikel, og skær roden væk. Halver den på langs, og læg den med skærefladen nedad. Skær de to halvdele over på langs igen, og skær strimlerne i meget små tern. Se videoen.
5.
Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft.
6.
Tag en lille stegepande og en spatel. Kom hasselnødder på den tørre stegepande, og rist dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt. Lad dem køle af på stegepanden.
7.
Tag en tyndskræller og et rivejern. Skræl gulerødderne, og riv dem på den fine side af rivejernet.
8.
Skyl æblet, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
Skyl æble, og skær det i tern på cirka 1 x 1 centimeter.
9.
Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen.
10.
Kom hasselnødderne over på skærebrættet, og hak dem groft. Se videoen.
11.
Drys hakkede hasselnødder over gulerodssalaten, og servér.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 306 kJ / 73 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer