![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Gulerødder>
- Gulerodssalat med fennikel
Gulerodssalat med fennikel
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/rkufcukv/gulerodssalat-800px1.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Pift din gulerodssalat - eller råkost - op med fennikel. Det giver en sød smag af lakrids, og det passer perfekt sammen med gulerødderne.
Brug den som tilbehør til aftensmaden, eller tag en portion med i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodssalat med fennikel
Gulerodssalat:
½ citron (kun saften)
¾ citron (kun saften)
¼ citron (kun saften)
1 fennikel
1 ½ fennikel
½ fennikel
2 spsk. hasselnødder
3 spsk. hasselnødder
1 spsk. hasselnødder
3 gulerødder
4 ½ gulerod
1 ½ gulerod
1 æble
1 ½ æble
½ æble
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/g3ihuxxy/fennikel.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Fennikel
![](/media/hfzdckqg/hasselnødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hasselnødder
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/l1upgium/æble3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æble
Køkkenredskaber til gulerodssalat med fennikel
1 citruspresser
1 mellem skål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 lille stegepande
1 spatel
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/1l0lpwb0/spatel.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat:
3.
Skær citronen over. og pres saften ud med en citruspresser. Kom citronsaften op i en skål. Se videoen.
4.
Skyl fennikel, og skær roden væk. Se videoen.
5.
Halver fenniklen på langs, og læg den med skærefladen nedad. Skær de to halvdele over på langs igen, og skær strimlerne i meget små tern.
6.
Kom fennikel-ternene op i skålen med citronsaft.
Rist hasselnødder:
7.
Kom hasselnødder på en tør stegepande, og rist dem i cirka 3 minutter ved middelhøj varme, mens du rører rundt. Lad dem køle af på stegepanden.
Salat - fortsat:
8.
Skyl og skræl gulerødderne. Se videoen.
9.
Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet. Se videoen.
10.
Skyl æblet, og skær det i små tern. Se videoen.
11.
Kom æbletern og revet gulerod op i skålen med citronsaft og fennikel. Rør salaten sammen.
12.
Hak hasselnødderne groft. Se videoen.
13.
Drys hakkede hasselnødder over gulerodssalaten, og servér.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 306 kJ / 73 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer