
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Forår>
- Karrysalat med æble
Karrysalat med æble
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hjemmelavet karrysalat slår de færdigkøbte til hver en tid. Hvis du aldrig har smagt andre end den fra bøtte, så lov os lige at prøve den her! Den kan bruges til alt muligt andet end sild. Spis den fx solo i en sandwich eller brug den på kylling eller fiskefrikadeller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til karrysalat med æble
Karrysalat:
3 æg
5 æg
2 æg
1 lille æble
1 ½ lille æble
½ lille æble
1 spsk. kapers (kan udelades)
1 ½ spsk. kapers (kan udelades)
½ spsk. kapers (kan udelades)
1 spsk. purløg
1 ½ spsk. purløg
½ spsk. purløg
1 dl. cremefraiche
1 ½ dl. cremefraiche
½ dl. cremefraiche
2 spsk. mayonnaise
3 spsk. mayonnaise
1 spsk. mayonnaise
1 tsk. karry
1 ½ tsk. karry
½ tsk. karry
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Evt. ¼ tsk. gurkemeje
Evt. ½ tsk. gurkemeje
Evt. 1 knivspids gurkemeje

Æg

Æble

Kapers

Purløg

Creme fraiche

Mayonnaise

Karry

Salt

Peber

Gurkemeje (stødt)
Køkkenredskaber til karrysalat med æble
1 spiseske
1 decillitermål
1 decilitermål
1 decilitermål
1 teske
1 lille gryde
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 mellemstor skål

Spiseske

Decilitermål

Teske

Lille gryde

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Lille røreskål

Viskestykke

Mellem røreskål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Koge æggene:
3.
Kom vand i en lille gryde, læg låg på, og bring vandet i kog. Læg æggene forsigtig ned i det kogende vand, og kog dem i 10 minutter. Tag dem op og kom dem ned i en skål med koldt vand, og lad dem køle af. Se videoen.
Karrysalat:
4.
Skyl æblet, skær kernehuset væk, og skær æblestykkerne i små tern. Se videoen.
5.
Hak kapers fint.
6.
Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
7.
Hak purløget fint. Se videoen.
8.
Pil æggene, og skær dem i små tern.
9.
Rør cremefraiche, mayonnaise, kapers, purløg, karry, salt, peber og gurkemeje sammen i en skål. Se videoen.
10.
Tilsæt æg og æblestykker, og bland forsigtigt karrysalaten sammen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 251 kJ / 60 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 9 %
Fedt: 73 %
Heraf mættet fedt: 1,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer