- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Karbonader med grønærter
Karbonader med grønærter
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium
Så kom man da nok lige i mormor-stemning her, hva? For bedstemor-køkkenet er bare så mega lækkert! De kan s.. noget med sovs og kartofler. Her får du en klassiker. Lav den! For den må aldrig blive glemt...
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til karbonader med grønærter
Karbonader:
500 g. hakket grise- og kalvekød
750 g. hakket grise- og kalvekød
250 g. hakket grise- og kalvekød
1 æg
2 æg
3 dl. rasp
4 ½ dl. rasp
1 ½ dl. rasp
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
1 spsk. olie til stegning
2 spsk. olie til stegning
Sovs:
3 gulerødder
5 gulerødder
1 ½ gulerod
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
4 dl. mælk
6 dl. mælk
1 dl. mælk
200 g. frosne ærter
300 g. frosne ærter
100 g. frosne ærter
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
1 knivspids peber
½ tsk. sukker
1 tsk. sukker
1 tsk. eddike
1 ½ tsk. eddike
Hakket gris og kalv
Æg
Rasp
Salt
Peber
Olie - smagsneutral
Gulerod
Smør
Hvedemel
Mælk
Ærter
Sukker
Eddike - lagereddike
Køkkenredskaber til karbonader med grønærter
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 flad tallerken
2 dybe tallerkener
1 gaffel
1 stegepande
1 paletkniv
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
1 piskeris
Køkkenvægt
Decilitermål
Teske
Spiseske
Middagstallerken
Dyb tallerken
Gaffel
Stegepande
Paletkniv
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Lille gryde
Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Karbonader:
3.
Form kødet til 4 bøffer. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
Form kødet til 6 bøffer. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
Form kødet til 2 bøffer. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
4.
Slå ægget ud i en kop og kom det op i en tallerken. Vask hænder. Pisk ægget sammen. Se videoen.
Slå æggene ud i en kop og kom dem op i en tallerken. Pisk æggene sammen. Se videoen.
5.
6.
Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp. Læg dem tilbage på tallerkenen. Vask hænder.
7.
Sovs:
8.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
9.
10.
11.
12.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1205 kJ / 288 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 2,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer