
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Karbonader med grønærter
Karbonader med grønærter
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Så kom man da nok lige i mormor-stemning her, hva? For bedstemor-køkkenet er bare så mega lækkert! De kan s.. noget med sovs og kartofler. Her får du en klassiker. Lav den! For den må aldrig blive glemt...
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til karbonader med grønærter
Karbonader:
500 g. hakket grise- og kalvekød
750 g. hakket grise- og kalvekød
250 g. hakket grise- og kalvekød
1 æg
2 æg
3 dl. rasp
4 ½ dl. rasp
1 ½ dl. rasp
½ tsk. salt
1 tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
1 spsk. olie til stegning
2 spsk. olie til stegning
Sovs:
3 gulerødder
5 gulerødder
1 ½ gulerod
30 g. smør
45 g. smør
15 g. smør
3 spsk. hvedemel
4 ½ spsk. hvedemel
1 ½ spsk. hvedemel
4 dl. mælk
6 dl. mælk
1 dl. mælk
200 g. frosne ærter
300 g. frosne ærter
100 g. frosne ærter
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
½ tsk. peber
1 tsk. peber
1 knivspids peber
½ tsk. sukker
1 tsk. sukker
1 tsk. eddike
1 ½ tsk. eddike

Hakket gris og kalv

Æg

Rasp

Salt

Peber

Olie - smagsneutral

Gulerod

Smør

Hvedemel

Mælk

Ærter

Sukker

Eddike - lagereddike
Køkkenredskaber til karbonader med grønærter
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 flad tallerken
2 dybe tallerkener
1 gaffel
1 stegepande
1 paletkniv
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille gryde
1 piskeris

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Middagstallerken

Dyb tallerken

Gaffel

Stegepande

Paletkniv

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Lille gryde

Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Karbonader:
3.
Form kødet til 4 bøffer. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
Form kødet til 6 bøffer. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
Form kødet til 2 bøffer. Læg dem på en tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Se videoen.
4.
Slå ægget ud i en kop og kom det op i en tallerken. Vask hænder. Pisk ægget sammen. Se videoen.
Slå æggene ud i en kop og kom dem op i en tallerken. Pisk æggene sammen. Se videoen.
5.
Bland rasp, salt og peber sammen i en anden dyb tallerken. Se videoen.
6.
Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp. Læg dem tilbage på tallerkenen. Vask hænder.
7.
Kom olie på en stegepande, og varm den op til middel varme. Steg karbonaderne i 10-12 minutter. Vend dem jævnligt undervejs.
Sovs:
8.
Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Se videoen.
9.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og pisk med et piskeris, til du ikke kan se mere hvidt mel. Se videoen.
10.
Tilsæt mælken lidt ad gangen, mens du hele tiden pisker. Lad sovsen koge 2-3 minutter.
11.
Tilsæt gulerodstern, og kog i 3-4 minutter mere, mens du rører rundt.
12.
Tilsæt ærter, salt, peber, eddike og sukker. Kog sovsen i endnu 1-2 minutter, og smag til med salt og peber.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1205 kJ / 288 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 31 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 2,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer