![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Karamelpopcorn
Karamelpopcorn
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/2emejx1v/karamelpopcorn_0.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Hvem elsker ikke popcorn og hvem elsker ikke karamel?? Her i en genial kombination, som du skulle have prøvet meget før!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til karamelpopcorn
Popcorn:
2 spsk. olie
1 dl. majskerner
Karamelsovs:
3 dl. sukker
1 dl. vand
50 g. smør
1 tsk. salt
1 spsk. natron
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/5pepzy4y/gocook-natron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Natron
Køkkenredskaber til karamelpopcorn
1 decilitermål
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
1 mellemstor gryde med låg
Bagepapir
1 bageplade
1 stor skål
1 tykbundet gryde
1 spatel
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/dhqpgi3w/fdb-redskaber57.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepapir
![](/media/mbzbf01x/fdb-redskaber24.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bageplade
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/pqydx2pp/fdb-redskaber06.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor gryde
![](/media/1l0lpwb0/spatel.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spatel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Popkorn:
3.
Varm olien op i en gryde. Tilsæt 2-3 majskerner. Når de popper, er olien klar.
4.
Tilsæt resten af majskernerne, og kom låg på. Skru ned på middelvarme. Ryst gryden undervejs ved at holde i håndtagene på gryden og på låget med grydelapper, så du ikke brænder dig.
5.
Hæld popcornene over på en bageplade med bagepapir. Fjern de upoppede majskerner. Og kom popcornene op i en skål.
Karamelsovs:
6.
Kom sukker og vand i en stor tykbundet gryde . Tænd for middel varme. Når det koger, skruer du ned på lav varme. Lad det småkoge, til det begynder at blive gyldent. Rør i det et par gange undervejs, og pas på det ikke brænder på.
7.
Når sukkeret er gyldent, kommer du smør og salt i gryden. Rør, mens smørret smelter.
8.
Sluk for varmen, og kom natron i karamellen. Karamellen vil boble let.
Karamelpopkorn:
9.
Hæld karamellen over popcornene i skålen, og bland det hurtigt rundt. Det skal gå stærkt, for karamellen størkner ret hurtigt. Men pas på, det er meget varmt!
10.
Hæld karamel-popkornene over på bagepapiret, og bred dem godt ud, så de ikke klistrer for meget sammen.
11.
Lad dem køle lidt af, før du spiser dem.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1836 kJ / 439 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 64 %
Fedt: 35 %
Heraf mættet fedt 7 g.
Kostfibre: 0 %