Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Popkorn:

3.

Varm olien op i en gryde. Tilsæt 2-3 majskerner. Når de popper, er olien klar.

4.

Tilsæt resten af majskernerne, og kom låg på. Skru ned på middelvarme. Ryst gryden undervejs ved at holde i håndtagene på gryden og på låget med grydelapper, så du ikke brænder dig.

5.

Hæld popcornene over på en bageplade med bagepapir. Fjern de upoppede majskerner. Og kom popcornene op i en skål.

Karamelsovs:

6.

Kom sukker og vand i en stor tykbundet gryde . Tænd for middel varme. Når det koger, skruer du ned på lav varme. Lad det småkoge, til det begynder at blive gyldent. Rør i det et par gange undervejs, og pas på det ikke brænder på.

7.

Når sukkeret er gyldent, kommer du smør og salt i gryden. Rør, mens smørret smelter.

8.

Sluk for varmen, og kom natron i karamellen. Karamellen vil boble let.

Karamelpopkorn:

9.

Hæld karamellen over popcornene i skålen, og bland det hurtigt rundt. Det skal gå stærkt, for karamellen størkner ret hurtigt. Men pas på, det er meget varmt!

10.

Hæld karamel-popkornene over på bagepapiret, og bred dem godt ud, så de ikke klistrer for meget sammen.

11.

Lad dem køle lidt af, før du spiser dem.

Næringsindhold per portion

Energi: 1836 kJ / 439 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 64 %

Fedt: 35 %

Heraf mættet fedt 7 g.

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min