1. >
  2. Opskrifter>
  3. Alt det andet>
  4. Desserter og drikke>
  5. Hjemmelavet karamelsovs

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Karamelsovs:

3.

Skær smørret i tern.

4.

Kom sukker og eventuelt vand i en gryde og tænd på middel varme. Vandet forhindrer sukkeret i at brænde fast i gryden.

5.

Lad det koge ved svag varme, til det begynder at blive gyldent i kanten af gryden. Det tager cirka 15 minutter. Ryst gryden let, hvis sukkeret ikke smelter jævnt. Pas på du ikke brænder dig. Det er meget varmt!

6.

Skru ned på lav varme, når karamelsovsen laver store bobler og er gyldent. Tilsæt smørret, og rør rundt. Karamellen bruser lidt op.

7.

Varm eventuelt fløden op i en gryde eller mikroovn. Ellers vil den bruse voldsomt op, når du kommer den i karamellen.

8.

Kom fløden i lidt ad gangen, mens du rører hele tiden. Tilsæt salt.

9.

Lad karamelsovsen koge i cirka 3-5 minutter ved lav varme. Rør i den hele tiden. Den skal blive en lille smule tykkere, men stadig være fint flydende.

10.

Lad karamelsovsen køle lidt af i gryden. Hæld den på et rent glas med låg og stil den i køleskabet, hvor det kan holde sig i cirka en uge.

Næringsindhold per portion

Energi: 1790 kJ / 428 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 50 %

Heraf mættet fedt: 16 g.

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 400 min

Arbejdstid: 15 min