1. >
  2. Opskrifter>
  3. Desserter>
  4. Hjemmelavet karamelsovs

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skær smørret i tern.

4.

Kom sukker og vand i en gryde og tænd på middel varme.

5.

Lad det koge ved svag varme, til det begynder at blive gyldent. Det tager cirka 5 minutter. Rør rundt et par gange undervejs. Pas på det ikke brænder på, og at du ikke brænder dig. Det er meget varmt!

6.

Når det er let gyldent, tilsætter du smørret og rører rundt, til det er helt blandet sammen.

7.

Kom fløden i lidt ad gangen, mens du rører hele tiden. Tilsæt salt.

8.

Lad karamelsovsen koge i cirka 3-5 minutter ved lav varme. Rør i den hele tiden. Den skal blive en lille smule tykkere, men stadig være fint flydende.

9.

Lad karamelsovsen køle lidt af i gryden. Hæld den på et rent glas med låg og stil den i køleskabet, hvor det kan holde sig i cirka en uge.

Næringsindhold per portion

Energi: 1790 kJ / 428 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 49 %

Fedt: 50 %

Heraf mættet fedt: 16 g.

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 52 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 30 min