1. >
  2. Opskrifter>
  3. Desserter>
  4. Is og sorbet>
  5. Æblesorbet med lakrids

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom sukker og æblemost i en gryde og varm op ved middel varme, til sukkeret er smeltet. Stil på køl eller frost, og lad det køle godt af.

4.

Pisk æggehviderne stive. Drys lakridspulveret over, og vend det sammen.

5.

Pres saften fra 1 lime. Se videoen.

6.

Når æblemost-siruppen har køleskabstemperatur, så tag den ud fra køl. Tilsæt limesaften.

7.

Vend forsigtigt æggehvide-massen i den afkølede æblemost-sirup.

8.

Hæld indholdet i en ismaskine eller en fryseboks. Hvis du bruger en ismaskine, så lad den køre, indtil isen har samlet sig, og ligner en sorbet. Det tager 45 minutter til 1 ½ time, alt efter hvilken ismaskine, du bruger. Kom den i en bøtte, og sæt den på frost indtil du skal servere den. Hvis du ikke har en ismaskine, så hæld is-massen direkte i en fryseboks. Stil den på frost og rør rundt i den mindst 1 gang i timen. Det tager ca. 12 timer, før den er klar til at spise.

Næringsindhold per portion

Energi: 1088 kJ / 260 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 99 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 210 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 770 min

Arbejdstid: 50 min