
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Is og sorbet>
- Æblesorbet med lakrids
Æblesorbet med lakrids
Samlet tid: 795 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Lav din helt egen is med æblemost og smag til med lakridspulver. Det bliver aller bedst, hvis du har en ismaskine - og ellers må du rører i isen engang imellem, indtil den bliver fast.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblesorbet med lakrids
Ingredienser
250 g. sukker
6 dl. æblemost
1 ½ past. æggehvide (1 bæger)
1 ½-2 tsk. rålakridspulver
1 lime

Sukker

Æblemost

Æggehvider (pasteuriserede)

Lakridsrod (pulver)

Lime
Køkkenredskaber til æblesorbet med lakrids
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 mellemstor gryde
1 stor skål
1 piskeris
1 dejskraber
1 ismaskine
1 plastikbøtte med låg

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Mellem gryde

Stor skål

Piskeris

Dejskraber

Ismaskine

Plastikbøtte med låg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom sukker og æblemost i en gryde og varm op ved middel varme, til sukkeret er smeltet. Stil på køl eller frost, og lad det køle godt af.
4.
Pisk æggehviderne stive. Drys lakridspulveret over, og vend det sammen.
5.
Pres saften fra 1 lime. Se videoen.
6.
Når æblemost-siruppen har køleskabstemperatur, så tag den ud fra køl. Tilsæt limesaften.
7.
Vend forsigtigt æggehvide-massen i den afkølede æblemost-sirup.
8.
Hæld indholdet i en ismaskine eller en fryseboks. Hvis du bruger en ismaskine, så lad den køre, indtil isen har samlet sig, og ligner en sorbet. Det tager 45 minutter til 1 ½ time, alt efter hvilken ismaskine, du bruger. Kom den i en bøtte, og sæt den på frost indtil du skal servere den. Hvis du ikke har en ismaskine, så hæld is-massen direkte i en fryseboks. Stil den på frost og rør rundt i den mindst 1 gang i timen. Det tager ca. 12 timer, før den er klar til at spise.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1088 kJ / 260 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 99 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer