![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Is og sorbet>
- Æblesorbet med lakrids
Æblesorbet med lakrids
Samlet tid: 795 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
![Æblesorbet med lakrids](/remote.axd/tv.samvirke.dk/64968570/76252205/48f85e432256e4c9e41e349776635c18/1920x/thumbnail-10.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Lav din helt egen is med æblemost og smag til med lakridspulver. Det bliver aller bedst, hvis du har en ismaskine - og ellers må du rører i isen engang imellem, indtil den bliver fast.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til æblesorbet med lakrids
Æblesorbet:
250 g. sukker
6 dl. æblemost
1 ½ past. æggehvide (1 bæger)
1 ½-2 tsk. rålakridspulver
1 lime
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/nrslzufn/aeblemost-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æblemost
![](/media/bavbltt4/fdb-aeggehvider_2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æggehvider (pasteuriserede)
![](/media/ow0fmc1z/lakridspulver-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lakridsrod (pulver)
![](/media/ygonfhon/lime.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lime
Køkkenredskaber til æblesorbet med lakrids
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 mellemstor gryde
1 stor skål
1 piskeris
1 dejskraber
1 ismaskine
1 plastikbøtte med låg
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/1tzjljdl/gryde.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem gryde
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/idtnxybf/piskeris.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskeris
![](/media/zgipmcnh/fdb-redskaber43.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dejskraber
![](/media/i4ubrbzy/ismaskine-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ismaskine
![](/media/fvbpkhdt/hoej_boette_m_laag_2-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Plastikbøtte med låg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æblemost-sirup:
3.
Kom sukker og æblemost i en gryde og varm op ved middel varme, til sukkeret er smeltet. Stil på køl eller frost, og lad det køle godt af.
Æblesorbet:
4.
Pisk æggehviderne stive. Drys lakridspulveret over, og vend det sammen.
5.
Pres saften fra 1 lime. Se videoen.
6.
Når æblemost-siruppen har køleskabstemperatur, så tag den ud fra køl. Tilsæt limesaften.
7.
Vend forsigtigt æggehvide-massen i den afkølede æblemost-sirup.
8.
Hæld indholdet i en ismaskine eller en fryseboks. Hvis du bruger en ismaskine, så lad den køre, indtil isen har samlet sig, og ligner en sorbet. Det tager 45 minutter til 1 ½ time, alt efter hvilken ismaskine, du bruger. Kom den i en bøtte, og sæt den på frost indtil du skal servere den. Hvis du ikke har en ismaskine, så hæld is-massen direkte i en fryseboks. Stil den på frost og rør rundt i den mindst 1 gang i timen. Det tager ca. 12 timer, før den er klar til at spise.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1088 kJ / 260 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 99 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer