- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Karamel cupcakes
Karamel cupcakes
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium
Prøv Micki Chengs opskrift på karamel cupcakes med chokolade og karamel - smagen af Dumle. Mums! Opskriften er både med karamel i dejen og karamel på toppen. Flødeskummet er valgfrit.
En cupcake er en muffin, der er pyntet for at gøre den ekstra lækker.
Opskriften giver cirka 12 cupcakes.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til karamel cupcakes
Muffins:
150 g. smør
1 ½ tsk. vaniljesukker
250 g. sukker
3 æg
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 spsk. kakaopulver
1 ½ dl. mælk
½ dåse karamelliseret mælk
Topping:
2 ½ dl. piskefløde
½ dåse karamelliseret mælk
100 g. mørk chokolade
Smør
Vaniljesukker
Sukker
Æg
Hvedemel
Bagepulver
Kakaopulver
Mælk
Piskefløde
Mørk chokolade
Køkkenredskaber: til karamel cupcakes
12 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform eller 1 bageplade
1 bagerist
1 sprøjtepose med tylle eller en smørekniv
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 stor skål
1 elpisker
1 kop
1 dejskraber
1 lille skarp kniv
1 stor ovnfast glasskål
1 lille gryde
Muffinforme - amerikanske
Metal muffinsform
Bagerist
Sprøjtepose
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Decilitermål
Stor røreskål
Elpisker
Kop
Dejskraber
Urtekniv
Glasskål
Lille gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Cupcakes:
3.
4.
5.
6.
Slå et æg ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom ægget ned i den store skål, og pisk det hele sammen med elpiskeren. Fortsæt på samme måde med de to andre æg. Pisk godt med elpiskeren efter hvert æg. Se videoen.
7.
Bag cupcakes:
8.
Sæt 12 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
9.
10.
11.
Topping:
12.
Tag en teske. Lav en lille fordybning i kagen, ved at fjerne lidt af kagen med teskeen.
13.
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2166 kJ / 518 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 45 %
Heraf mættet fedt: 14,6 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer