![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Cupcakes med chokoladeknapper
Cupcakes med chokoladeknapper
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/4ompjto2/gocook_171215-03-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Muffins og chokoladeknapper i én og samme kage - bliver det bedre? Cupcakes er perfekte som dessert til fødselsdagen eller bare som en lille snack en helt almindelig hverdag.
Opskriften giver 15 cupcakes.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til cupcakes med chokoladeknapper
Cupcakes:
150 g. smør
1 ½ tsk. vaniljesukker
250 g. sukker
3 æg
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 ½ dl mælk
1 dl chokoladeknapper, f.eks. Smarties
Vaniljefrosting:
200 g. flødeost naturel
125 g. smør
150 g. flormelis
½ tsk. vaniljesukker
Pynt:
2 spsk. chokoladeknapper, f.eks. Smarties
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/5ziftlog/gocook-vanillesukker.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vaniljesukker
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/q5va5ncz/fdb_-bagepulver_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepulver
![](/media/dx3plsz0/maelk2-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mælk
![](/media/h0pbehga/chokoladeknapper-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Farvede chokoladeknapper
![](/media/jaokvxu0/fdb_-smoereost.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Flødeost naturel
![](/media/iz1abknx/fdb_-flormelis.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Flormelis
Køkkenredskaber til cupcakes med chokoladeknapper
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
1 stor skål
1 lille skål
1 elpisker
1 røreske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
15 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform
1 lille skarp kniv
1 bagerist
1 smørekniv
1 sprøjtepose
Tyller
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/paxm0ybi/fdb-redskaber14-jpg_800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Elpisker
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/1utk1nw1/papirforme-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Muffinforme - amerikanske
![](/media/bsfh4ljd/muffins_forme-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Metal muffinsform
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/3ujb1x0p/bagerist-09-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagerist
![](/media/mc1oqipn/kniv.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kniv bestik
![](/media/qcyjpnra/sprcjtepose2-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sprøjtepose
![](/media/efbfmo4o/tyller-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tylle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Cupcakes:
3.
Læg smørret ud på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
4.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
5.
Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Pisk det til en luftig masse med en elpisker i cirka 5 minutter, til det bliver hvidt og luftigt. Se videoen.
6.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det i den store skål. Pisk godt med elpiskeren. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
7.
Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål.
8.
Si hvedemel og bagepulver i dejen og hæld mælk i. Rør med en røreske, til det er en ensartet dej.
9.
Hak chokoladeknapperne groft med en brødkniv. Se videoen.
10.
Rør chokoladeknapperne i dejen.
11.
Sæt 15 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
12.
Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.
13.
Bag kagerne i 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.
14.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
Vaniljefrosting:
15.
Kom flødeost, blødt smør, flormelis og vaniljesukker i skålen. Pisk det sammen med en elpisker til en luftig masse. Se videoen.
16.
Smør vaniljefrosting på de afkølede cupcakes med en smørekniv. Du kan også komme frostingen i en sprøjtepose og sprøjte den på kagerne. Se videoen.
Pynt;
17.
Drys lidt chokoladeknapper på toppen af hver cupcake.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1615 kJ / 386 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 12 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer