
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes med chokoladeknapper
Cupcakes med chokoladeknapper
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 70 min.
Sværhedsgrad: Medium

Muffins og chokoladeknapper i én og samme kage - bliver det bedre? Cupcakes er perfekte som dessert til fødselsdagen eller bare som en lille snack en helt almindelig hverdag.
Opskriften giver 15 cupcakes.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til cupcakes med chokoladeknapper
Cupcakes:
150 g. smør
1 ½ tsk. vaniljesukker
250 g. sukker
3 æg
250 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 ½ dl mælk
1 dl chokoladeknapper, f.eks. Smarties
Vaniljefrosting:
200 g. flødeost naturel
125 g. smør
150 g. flormelis
½ tsk. vaniljesukker
Pynt:
2 spsk. chokoladeknapper, f.eks. Smarties

Smør

Vaniljesukker

Sukker

Hvedemel

Bagepulver

Mælk

Farvede chokoladeknapper

Flødeost naturel

Flormelis
Køkkenredskaber til cupcakes med chokoladeknapper
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 spiseske
1 stor skål
1 lille skål
1 elpisker
1 røreske
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
30 muffinsforme
1 bageplade
1 lille skarp kniv
1 bagerist
1 smørekniv
1 sprøjtepose
Tyller

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Spiseske

Stor skål

Lille skål

Elpisker

Røreske

Stor skarp kniv

Skærebræt

Muffinforme

Bageplade

Lille skarp kniv

Bagerist

Kniv bestik

Sprøjtepose

Tylle
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Cupcakes:
3.
Læg smørret ud på køkkenbordet, så det kan blive blødt ved stuetemperatur. Se videoen.
4.
Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
5.
Kom blødt smør, vaniljesukker og sukker i en stor skål. Pisk det til en luftig masse med en elpisker i cirka 5 minutter, til det bliver hvidt og luftigt. Se videoen.
6.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det i den store skål. Pisk godt med elpiskeren. Gentag med de andre æg. Se videoen.
7.
Bland hvedemel og bagepulver i en anden skål.
8.
Si hvedemel og bagepulver i dejen og hæld mælk i. Rør med en røreske, til det er en ensartet dej.
9.
Hak chokoladeknapperne groft med en brødkniv. Se videoen.
10.
Rør chokoladeknapperne i dejen.
11.
Læg muffinformene sammen to og to, så du får i alt 15 muffinforme. Sæt de 15 dobbelte muffinforme på en bageplade med bagepapir.
12.
Fordel dejen i muffinformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.
13.
Bag kagerne i 20 minutter, til de er gennembagte. Stik en lille spids kniv ned i midten af en cupcake. Hvis der er dej på kniven, så bag kagerne 2 minutter mere.
14.
Tag kagerne ud af ovnen, og lad dem køle af på en bagerist.
Vaniljefrosting:
15.
Kom flødeost, blødt smør, flormelis og vaniljesukker i skålen. Pisk det sammen med en elpisker til en luftig masse.
16.
Smør vaniljefrosting på de afkølede cupcakes med en smørekniv. Du kan også komme frostingen i en sprøjtepose og sprøjte den på kagerne. Se videoen.
Pynt;
17.
Drys lidt chokoladeknapper på toppen af hver cupcake.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1615 kJ / 386 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 49 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 12 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer