Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Bland hvedemel, bagepulver og birkes sammen i en skål.

5.

Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Sluk for varmen, og kom mælken i gryden. Rør rundt.

6.

Slå ægget ud i en kop og kom det derefter i en stor skål. Gentag med det andet æg. Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med håndmixer i cirka 5 minutter, til det er skummende. Se videoen.

7.

Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Undgå at få den hvide del af skallen med. Kom revet citronskal ned i æggeskummet.

8.

Drys melblandingen ned i æggeskummet, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.

9.

Kom smørblandingen ned i dejen lidt af gangen, og vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber.

10.

Skær en citron over, og pres saften af citronen, til du har cirka 1 spiseskefuld. Se videoen.

11.

Mos bananen med en gaffel, og bland citronsaften med den moste banan. Kom bananmosen op i dejen.

12.

Rør dejen sammen. Fyld den i de 8 muffin-forme, og sæt dem på en bageplade. Se videoen.

13.

Bag dine muffins i midten af ovnen i 15 minutter.

14.

Mærk om dine muffins er færdige ved at stikke et lille træspyd i midten af en muffin. Hvis der sidder rå dej på træspyddet, skal de bage 2 minutter mere. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af inden servering. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 678 kJ / 162 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 41 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min