![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Cupcakes og muffins>
- Muffins med banan
Muffins med banan
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/xikhb1y2/bananmuffins.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Du kan bage disse muffins til fødselsdagen, skovturen eller en anden særlig lejlighed. De smager dejligt af banan, citron og birkes.
Opskriften giver cirka 8 muffins.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til muffins med banan
Muffins med banan:
150 g. hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. birkes
75 g. smør
1 dl. mælk
2 æg
50 g. sukker
2 tsk. fintrevet citronskal
1 stor banan
1 spsk. citronsaft
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/q5va5ncz/fdb_-bagepulver_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagepulver
![](/media/efhpjek1/blaabirkes_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Birkes
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/lf2l1b0u/3099296-267188.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Minimælk
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/izdbvwlo/citron.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citron
![](/media/crslo2n2/fdb-bananer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Banan
Køkkenredskaber til muffins med banan
8 amerikanske muffinforme af papir
1 metal muffinform eller 1 bageplade
1 bagerist
1 køkkenvægt
1 sæt måleskeer
1 målebæger
1 mellem skål
1 lille gryde
1 kop
1 håndmixer
1 rivejern
1 skærebræt
1 dejskraber
1 gaffel
1 lille skål
1 citruspresser
1 træspyd
![](/media/1utk1nw1/papirforme-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Muffinforme - amerikanske
![](/media/bsfh4ljd/muffins_forme-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Metal muffinsform
![](/media/3ujb1x0p/bagerist-09-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagerist
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/acobauwk/måleskeer.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Måleskeer
![](/media/ewtnjhbr/fdb-redskaber27_kopier-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Målebæger
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/v4pgx0te/kop-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kop
![](/media/ejwdbz5g/håndmixer_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Håndmixer
![](/media/wbgit5k4/rivejern.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rivejern
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/zgipmcnh/fdb-redskaber43.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dejskraber
![](/media/ihrbhbk1/fdb-redskaber47.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gaffel
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/04vgrils/træspyd.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Træspyd - bambusspyd
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Muffins med banan:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Bland hvedemel, bagepulver og birkes sammen i en skål.
5.
Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Sluk for varmen, og kom mælken i gryden. Rør rundt.
6.
Slå ægget ud i en kop, tjek for skaller, og kom det derefter i en stor skål. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
7.
Kom sukker i skålen, og pisk det sammen med håndmixer i cirka 5 minutter, til det er skummende.
8.
Vask citronen, og riv skallen på den fine side af et rivejern. Undgå at få den hvide del af skallen med. Kom revet citronskal ned i æggeskummet. Se videoen.
9.
Drys melblandingen ned i æggeskummet, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber.
10.
Kom smørblandingen ned i dejen lidt af gangen, og vend forsigtigt rundt i dejen med en dejskraber.
11.
Skær en citron over, og pres saften af citronen, til du har cirka 1 spiseskefuld. Se videoen.
12.
Mos bananen med en gaffel, og bland citronsaften med den moste banan. Kom bananmosen op i dejen. Rør dejen sammen.
13.
Sæt 8 papirsforme i en muffinform af metal. Så er du sikker på, at dine muffins holder formen. Ellers sæt papirformene på en bageplade.
14.
Kom dejen i muffinsformene. Fyld dem kun 2/3 op. Se videoen.
15.
Bag dine muffins i midten af ovnen i 15 minutter.
16.
Mærk om dine muffins er færdige ved at stikke et lille træspyd i midten af en muffin. Se videoen.
Hvis der sidder rå dej på træspyddet, skal de bage 2 minutter mere. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af inden servering. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 874 kJ / 209 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 45 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 5,4 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer