Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Gærdej:

3.

Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved lav varme.

4.

Kom mælken i gryden, og rør rundt. Lad blandingen blive lun. Mærk med en finger. Blandingen skal have samme temperatur som din lillefinger. Se videoen.

5.

Kom den lune smør- og mælkeblanding i en skål.

6.

Smuldr gæren i, og rør til den er opløst.

7.

Kom salt, stødt kardemomme og sukker i skålen, og rør rundt

8.

Slå ægget ud i en kop. Tjek for skaller, og kom det i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør rundt. Se videoen.

9.

Kom hvedemel i skålen lidt af gangen. Rør dejen sammen undervejs.

10.

Kom dejen ud på bordet, og ælt den med hænderne. Se videoen.

11.

Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et stykke husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 20 til 60 minutter.

Remonce:

12.

Kom smør, hvedemel, kanel, sukker og brun farin i en skål. Rør det sammen.

Forme gifler:

13.

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.

Tænd for ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.

14.

Rul dejen ud til en rektangel på cirka 15 x 70 cm. Dejen skal være cirka en halv centimeter tyk.

Rul dejen ud til en rektangel på cirka 15 x 90 cm. Dejen skal være cirka en halv centimeter tyk.

Rul dejen ud til en rektangel på cirka 15 x 40 cm. Dejen skal være cirka en halv centimeter tyk.

15.

Tag en dejskraber, og smør fyldet ud på dejen i et jævnt lag. Lad et stykke som to fingre være uden remonce på den ene langside.

16.

Tag fat i dejen fra den brede side. Fold dejen fem centimeter ind - som tre fingre. Fortsæt med at folde, til der ikke er mere dej. Du skal ikke rulle, som du gør ved kanelsnegle.

17.

Kom bagepapir på en bageplade.

18.

Skær giflerne ud i stykker på 3 centimeter eller som to fingre.

19.

Kom giflerne på bagepladen. Læg dem med samlingen nedad. Giv dem et lille tryk, så de får en let, flad form.

Kom giflerne på bagepladerne. Læg dem med samlingen nedad. Giv dem et lille tryk, så de får en let, flad form.

Kom giflerne på bagepladen. Læg dem med samlingen nedad. Giv dem et lille tryk, så de får en let, flad form.

20.

Slå et æg ud i en kop. Pisk det sammen med lidt mælk.

21.

Pensl giflerne med æggevasken. Se videoen.

22.

Bag giflerne i ca. 12 minutter til de er gyldne.

23.

Afkøl giflerne på en rist. Mums, der er gifler!

Næringsindhold per portion

Energi: 879 kJ / 233 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 34 %

Heraf mættet fedt: 5,5 g

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Dej, ælte

Dej, ælte

Boller, pensle

Boller, pensle

Inspiration

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 75 min