Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Gærdej: Tag en lille gryde. Hæld mælk i, og varm den op, til mælken er lunken. Mælken skal være lige så varm, som din finger. Men ikke så varmt, at du brænder dig.

4.

Smuldr gæren ned i gryden. Rør rundt.

5.

Kom mel i en stor skål, og smuldr smørret heri.

6.

Hæld den lune mælk i melet. Rør rundt.

7.

Slå ægget ud i en kop. Hæld det op i skålen, og rør sammen. Se videoen.

8.

Kom salt, sukker og eventuelt kardemomme i dejen, og rør det sammen.

9.

Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, og ælt den med hænderne. Når dejen er færdig, skal den være blød og glat at røre ved. Dejen må ikke hænge fast i dine fingre. Se videoen.

10.

Kom dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et rent viskestykke. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 30 minutter.

11.

Kom bagepapir på to bageplader.

12.

Fyld: Kom blødt smør, brun farin, sukker og stødt kanel i en skål. Rør det sammen med en elpisker. Se videoen.

13.

Drys mel på bordet, og kom dejen ud på bordet.

14.

Tag en kagerulle, og rul dejen ud til en firkant på cirka 35x50 centimeter. Dejen skal være cirka ½ centimeter tyk.

15.

Tag en dejskraber, og smør fyldet ud på dejen i et jævnt lag. Se videoen.

16.

Rul dejen stramt sammen til en roulade (en rulle) på den korte led, så du får en rulle, der er cirka 50 centimeter lang. Se videoen.

17.

Skær sneglene ud i tykke skiver, som er cirka 2,5 centimeter bredde.

18.

Placér sneglene på en bageplade med snippen under sneglen.

19.

Tryk sneglene let flade. Lad dem hæve i cirka 30-40 minutter.

20.

Tænd for ovnen på 200 grader.

21.

Slå et æg ud i en kop. Pisk det sammen. Pensl kanelsneglene med ægget.

22.

Bag sneglene i 12-15 minutter.

23.

Pynt: Kom flormelis og vand i en lille skål, og rør det sammen til en tyk glasur.

24.

Pynt sneglene med glasur og frysetørrede hindbær.

Næringsindhold per portion

Energi: 1449 kJ / 346 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 8,8 g

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Dej, ælte

Dej, ælte

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Snegle, smøre fyld ud

Snegle, smøre fyld ud

Snegle, rulle

Snegle, rulle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 50 min