
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Fastelavn>
- Fastelavnsboller med marmelade
Fastelavnsboller med marmelade
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 85 min.
Sværhedsgrad: Medium

Gorm har fundet sin mors gamle opskrift frem. Her fylder han fastelavnsbollerne med marmelade. Mums!
Tip: Fyld dine fastelavnsboller 100% DIN yndlingsmarmelade. Eller find inspiration til fyld i opskrifterne på fastelavnsboller med creme eller med marcipan her på gocook.dk.
Opskriften giver 20 fastelavnsboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til fastelavnsboller med marmelade
Dej:
250 g. smør
700 g. hvedemel
2 dl. mælk
25 g. gær
2 æg
2 spsk. sukker
1 tsk. stødt kardemomme
1 æg til pensling
Fyld:
1 glas hindbærmarmelade
Glasur:
75 g. flormelis
Ca. 2 spsk. vand
Evt. 2 tsk. kakaopulver eller ½ tsk. rød frugtfarve

Smør

Hvedemel

Mælk

Gær

Æg

Sukker

Kardemomme (stødt)

Hindbærmarmelade

Flormelis

Vand

Kakaopulver
Køkkenredskaber til fastelavnsboller med marmelade
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 spiseske
3 teskeer
1 stor skål
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 lille gryde
1 røreske
2 kopper
2 gafler
Husholdningsfilm
Bagepapir
2 bageplader
1 lille skarp kniv
1 kagerulle
2 rene viskestykker
1 bagepensel
1 lille skål

Køkkenvægt

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stor skål

Stor skarp kniv

Skærebræt

Lille gryde

Røreske

Kop

Gaffel

Husholdningsfilm

Bagepapir

Bageplade

Lille skarp kniv

Kagerulle

Viskestykke

Bagepensel

Lille skål
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det.
4.
Tag en stor skål. Kom cirka 600 gram af hvedemelet i skålen.
5.
Tag et skærebræt. Skær smørret i små tern. Eller, hvis det stadig er hårdt, så riv det på den grove side af et rivjern. Kom smørret op i skålen med mel. Smuldr smørret sammen med melet, til det ligner en masse små krummer. Brug fingrene. Se videoen.
6.
Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm den op, til den er lillefingervarm. Pas på, den ikke bliver for varm! Se videoen.
7.
Sluk for kogepladen, og tag gryden væk fra varmen. Smuldr gæren i mælken. Rør, til gæren er helt opløst.
8.
Kom mælkeblandingen over i skålen med hvedemel og smør. Rør det sammen.
9.
Tag en kop, en lille skål og en gaffel. Slå et æg ud i koppen, og kom det over i den lille skål. Gør det samme med det andet æg. Pisk æggene sammen med gaflen. Se videoen.
10.
Kom æggene, sukker og kardemomme i dejen, og rør rundt.
11.
Tilsæt cirka 85 gram hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen er smidig, men stadig lidt fedtet. Rør rundt imens.
12.
Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve cirka 1 time.
13.
Kom bagepapir på to bageplader.
14.
Tag en lille skarp kniv. Drys lidt mel på bordet, og vend dejen ud på bordet.Tryk luften ud af dejen med hænderne, og del den i 4 portioner med kniven.
15.
Tag en kagerulle. Rul hver portion dej ud til en helt tynd firkant med kagerullen. Dejen skal være højst være ½ centimeter tyk. Skær dejen ud i cirka 25 firkanter på 15 x 15 centimeter. Se videoen.
16.
Kom 2 teskeer af 100 % din yndlingsmarmelade på midten af hver firkant. Saml firkanterne ved at folde hjørnerne ind til midten, og klem kanterne sammen, så fyldet ikke løber ud. Vend fastelavnsbollerne om. Læg fastelavnsbollerne med samlingen nedad på bagepladen. Se videoen.
17.
Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
18.
Læg et rent viskestykke over fastelavnsbollerne, og lad bollerne hæve i 20-30 minutter.
19.
Tag en kop, en gaffel og en bagepensel. Slå et æg ud i koppen, og pisk det sammen med gaflen. Pensl fastelavnsbollerne med æg. Se videoen.
20.
Bag fastelavnsbollerne i cirka 15 minutter, til de er gyldne på toppen og lysebrune i bunden.
21.
Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist.
22.
Tag en lille skål. Kom flormelis og eventuelt kakao i skålen. Rør 2 spiseskeer vand i skålen.Hvis glasuren er for tynd, så kom lidt mere flormelis i. Hvis den er for tyk, så kom lidt mere vand i. Pynt dine fastelavnsboller med glasuren. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 996 kJ / 238 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 57 %
Fedt: 36 %
Heraf mættet fedt: 5,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer