- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Kanelkage
Kanelkage
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Kanelkage er en svampet og smagfuld skærekage, som laves uden æg! Top den med glasur, så er du klar til at dele den med din familie og venner.
Tip: Udskift eventuelt krymlet med hakkede nødder eller spiselige blomster!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kanelkage
Kanelkage:
200 g. smør
7 dl. kærnemælk
600 g. sukker
600 g. mel
8 tsk. kanel
3 tsk. natron
Glasur:
500 g. flormelis
8 spsk. kakao
5 spsk. vand
Evt. Krymmel
Smør
Kærnemælk
Sukker
Hvedemel
Kanel (stødt)
Natron
Flormelis
Kakaopulver
Vand
Krymmel
Køkkenredskaber til kanelkage
1 køkkenvægt
1 lille gryde
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 stor røreskål
1siellemstor skål
1 si
1 dejskraber
1 bradepande (cirka 20x30 centimeter)
1 lille skål
1 bagerist
Køkkenvægt
Lille gryde
Decilitermål
Teske
Spiseske
Stor røreskål
Mellem røreskål
Si
Dejskraber
Bradepande
Lille røreskål
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bage kanelkage:
3.
4.
Smelt smør i en lille gryde.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Lad kagen bage i cirka 40 minutter.
13.
Tag kagen ud af ovnen. Stik i midten af kagen med en lille skarp kniv. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage lidt længere. Se videoen.
14.
Pynte kage:
15.
Bland flormelis og kakao i en lille skål. Tilsæt vandet lidt efter lidt. Se videoen.
16.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 35665 kJ / 8524 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 75 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer