
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Kanelkage
Kanelkage
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Kanelkage er en svampet og smagfuld skærekage, som laves uden æg! Top den med glasur, så er du klar til at dele den med din familie og venner.
Tip: Udskift eventuelt krymlet med hakkede nødder eller spiselige blomster!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kanelkage
Kanelkage:
200 g. smør
7 dl. kærnemælk
600 g. sukker
600 g. mel
8 tsk. kanel
3 tsk. natron
Glasur:
500 g. flormelis
8 spsk. kakao
5 spsk. vand
Evt. Krymmel

Smør

Kærnemælk

Sukker

Hvedemel

Kanel (stødt)

Natron

Flormelis

Kakaopulver

Vand

Krymmel
Køkkenredskaber til kanelkage
1 køkkenvægt
1 lille gryde
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 stor røreskål
1siellemstor skål
1 si
1 dejskraber
1 bradepande (cirka 20x30 centimeter)
1 lille skål
1 bagerist

Køkkenvægt

Lille gryde

Decilitermål

Teske

Spiseske

Stor røreskål

Mellem røreskål

Si

Dejskraber

Bradepande

Lille røreskål

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bage kanelkage:
3.
Tænd ovnen på 195 grader.
4.
Smelt smør i en lille gryde.
5.
Kom det smeltede smør i en røreskål sammen med kærnemælk og sukker.
6.
Kom mel, natron og kanel i en skål for sig. Rør mel, natron og kanel sammen med en røreske.
7.
Si melblandingen op i røreskålen med kærnemælk, sukker og smør.
8.
Rør dejen sammen med en røreske.
9.
Læg et stykke bagepapir i bradepanden.
10.
Hæld dejen i bradepanden.
11.
Stil en bagerist midt i ovnen og stil kagen på risten.
12.
Lad kagen bage i cirka 40 minutter.
13.
Tag kagen ud af ovnen. Stik i midten af kagen med en lille skarp kniv. Hvis der hænger dej på, skal kagen bage lidt længere. Se videoen.
14.
Lad kagen køle helt af på en bagerist.
Pynte kage:
15.
Bland flormelis og kakao i en lille skål. Tilsæt vandet lidt efter lidt. Se videoen.
16.
Fordel glasuren over den afkølede kage og drys med krymmel.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 35665 kJ / 8524 kcal
Protein: 4 %
Kulhydrat: 75 %
Fedt: 19 %
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer