- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Gulerødder>
- Gulerodskage
Gulerodskage med sukkersyltede gulerødder
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Prøv denne lækre gulerodskage med lynsyltede gulerodsstrimler ovenpå, i stedet for glasur. Det er let at sukkersylte gulerodsstrimler, og det smager rigtigt godt!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gulerodskage
Gulerodskage:
5 gulerødder (ca. 350 g.)
75 g. valnødder
2½ dl brun farin
3 æg
3⅓ dl hvedemel
2 tsk. stødt kanel
2 tsk. bagepulver
200 g. blødt smør
Gulerodstopping:
2 gulerødder
2½ dl vand
1½ dl sukker
1 økologisk citron
Gulerod
Valnødder
Brun farin
Æg
Hvedemel
Kanel (stødt)
Bagepulver
Smør
Vand
Sukker
Citron økologisk
Køkkenredskaber til gulerodskage
1 køkkenvægt
1 målebæger
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
2 røreskåle
1 elpisker
1 teske
1 røreske
1 bageform
1 tyndskræller
1 mellemstor gryde
1 grydeske
1 gaffel eller 1 citronpresser
1 si
Køkkenvægt
Målebæger
Kartoffelskræller
Rivejern
Skærebræt
Urtekniv
Røreskål
Elpisker
Teske
Røreske
Rugbrødsform
Tyndskræller
Mellem gryde
Grydeske
Gaffel
Si
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bage gulerodskage:
3.
4.
Skyl, og skræl gulerødderne. Se videoen.
5.
Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet. Se videoen.
6.
Hak valnødderne groft. Se videoen.
7.
Slå et æg ud i et glas, tjek for skaller, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Se videoen.
8.
Tilsæt brun farin, og pisk det sammen med en elpisker, til den brune farin er opløst.
9.
10.
Si hvedemel, kanel og bagepulver i æggeblandingen. Bland det sammen.
11.
Vend smøret forsigtigt i dejen.
12.
13.
14.
Kom kagen i ovnen, og bag den i 1 time.
15.
Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Se videoen.
16.
Lad kagen køle af.
Gulerodstopping:
17.
Skyl, og skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller, og skræl gulerødderne i lange strimler. Se videoen.
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
Pynt med gulerodsstrimlerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 18431 kJ / 4405 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 113 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer