Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bage gulerodskage:

3.

Tænd ovnen på 175 grader.

4.

Skyl, og skræl gulerødderne. Se videoen.

5.

Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet. Se videoen.

6.

Hak valnødderne groft. Se videoen.

7.

Slå et æg ud i et glas, og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Tilsæt brun farin, og pisk det sammen med en elpisker, til den brune farin er opløst. Se videoen.

8.

Kom hvedemel, kanel og bagepulver i en skål. Bland det sammen.

9.

Vend hvedemel, kanel og bagepulver i æggeblandingen. Bland det sammen.

10.

Vend smøret forsigtigt i dejen.

11.

Vend gulerødderne og valnødderne i dejen. Bland det sammen.

12.

Smør en bageform med smør, og hæld dejen over i formen.

13.

Kom kagen i ovnen, og bag den i 1 time.

Gulerodstopping:

14.

Skyl, og skræl gulerødderne. Brug en tyndskræller, og skræl gulerødderne i lange strimler. Se videoen.

15.

Kom vand og sukker i en gryde, og bring det i kog.

16.

Sluk for varmen, og tag gryden væk fra kogepladen.

17.

Riv skallen af citronen på den fine side af rivejernet. Riv ikke den hvide del med. Se videoen.

18.

Skær citronen over, og pres saften ud. Se videoen.

19.

Kom citronsaft og citronskal i gryden, og rør rundt.

20.

Kom gulerodsstrimlerne i gryden. Lad dem ligge i lagen, til kagen er bagt færdig.

21.

Sæt en si i køkkenvasken, og hæld gulerødderne og lagen i sien. Lad gulerødderne dryppe af.

22.

Tjek, om kagen er færdig ved at stikke en kødnål eller en lille spids kniv ned midt i kagen. Hvis der er dej på, så giv den 5 minutter mere. Se videoen.

23.

Lad kagen køle af, og pynt med gulerodsstrimlerne.

Næringsindhold per portion

Energi: 18431 kJ / 4405 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 47 %

Heraf mættet fedt: 113 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Skrælle gulerod

Skrælle gulerod

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Nødder, hakke

Nødder, hakke

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Skrællekniv og tyndskræller

Skrællekniv og tyndskræller

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min