Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Sæt en bagerist i midten af ovnen og tænd ovnen på 175 grader.

4.

Tag smørret ud af køleskabet i god til, så det bliver blødt. Smør en springform (cirka 24 centimeter i diameter) med 1 spiseske af det bløde smør. Se videoen.

5.

Kom resten af det bløde smør i en skål. Tilsæt sukker og pisk det sammen med en håndmixer, til det bliver en hvid masse. Se videoen.

6.

Slå et æg ud i en kop. Kom det i skålen og pisk med håndmixeren. Gentag med de andre æg - ét æg ad gangen. Se videoen.

7.

Bland hvedemel, bagepulver og kanel eller kardemomme sammen i en skål. Drys blandingen lidt ad gangen gennem en si ned i dejen. Vend det rundt i dejen med en dejskraber.

8.

Tilsæt grahamsmel, solsikkekerner eller mysli og mælk. Vend det rundt i dejen med dejskraberen.

9.

Hæld dejen i den smurte springform.

10.

Vask æblerne. Skær dem i både og fjern kernehuset og stilken. Skær æblerne i mindre stykker og fordel dem på kagen. Tryk dem lidt ned i dejen.

11.

Bag æblekagen cirka 50 minutter.

12.

Stik et lille træspyd eller en lille skarp kniv ned i midten af kagen. Der må ikke hænge dej på - så skal kagen bage videre. Lad kagen køle lidt af inden du skærer i den. Velbekomme! Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1174 kJ / 281 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 38 %

Fedt: 56 %

Energiinformationen er for ét stykke kage.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Rørt dej

Rørt dej

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 52 min