- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Gærdej, fed>
- Kanelgifler
Kanelgifler
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Er du fan af kanelgifler, der en super fråderen snack? Så DIY og bag dem selv med GoCooks opskrift. Det er næsten som at bage kanelsnegle. Den største forskel er, at kanelsneglene bliver bagt på den omvendte led. Kanelgiflerne må dog ikke hæve for meget, så vælter de. Så derfor er der kun lidt gær i opskriften. Tro os, det er værd med et forsøg!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kanelgifler
Dej:
150 g smør
225 g smør
75 g smør
3 dl mælk
4 ½ dl mælk
1 ½ dl mælk
15 g gær
50 g gær
10 g gær
1 tsk. kardemomme
1 ½ tsk. kardemomme
½ tsk. kardemomme
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
½ tsk salt
1 tsk salt
½ tsk salt
1 æg
1 æg
1 æg
650 g hvedemel
900 g hvedemel
350 g hvedemel
1 æg eller 1 æggeblomme til pensling
1 spsk. mælk til pensling
Remonce:
200 g smør
300 g smør
100 g smør
3 tsk. hvedemel
4 tsk. hvedemel
1 ½ tsk. hvedemel
2 spsk. kanel
3 spsk. kanel
1 spsk. kanel
6 spsk. sukker (ca. 100 g)
9 spsk. sukker (ca. 150 g)
3 spsk. sukker (ca. 50 g)
6 spsk. brun farin (ca. 100 g)
9 spsk. brun farin (ca. 150 g)
3 spsk. brun farin (ca. 50 g)
Smør
Mælk
Gær
Kardemomme (stødt)
Sukker
Salt
Æg
Hvedemel
Kanel (stødt)
Brun farin
Køkkenredskaber til kanelgifler
1 sæt måleskeer
1 lille gryde
1 køkkenvægt
1 bageplade
2 bageplader
1 bageplade
1 bagerist
1 kop
1 decilitermål
1 stor skål
1 røreske
2 mellem skåle
1 lille skål
1 kagerulle
1 brødkniv
1 bagepensel
1 rent viskestykke
Husholdningsfilm
Måleskeer
Lille gryde
Køkkenvægt
Bageplade
Bagerist
Kop
Decilitermål
Stor røreskål
Røreske
Mellem røreskål
Lille røreskål
Kagerulle
Brødkniv
Bagepensel
Viskestykke
Husholdningsfilm
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Gærdej:
3.
Kom smørret i en gryde, og lad det smelte ved lav varme.
4.
Kom mælken i gryden, og rør rundt. Lad blandingen blive lun. Mærk med en finger. Blandingen skal have samme temperatur som din lillefinger. Se videoen.
5.
Kom den lune smør- og mælkeblanding i en skål.
6.
Smuldr gæren i, og rør til den er opløst.
7.
Kom salt, stødt kardemomme og sukker i skålen, og rør rundt
8.
Slå ægget ud i en kop. Tjek for skaller, og kom det i skålen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Rør rundt. Se videoen.
9.
Kom hvedemel i skålen lidt af gangen. Rør dejen sammen undervejs.
10.
Kom dejen ud på bordet, og ælt den med hænderne. Se videoen.
11.
Læg dejen tilbage i skålen, og dæk den til med et stykke husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 20 til 60 minutter.
Remonce:
12.
Kom smør, hvedemel, kanel, sukker og brun farin i en skål. Rør det sammen.
Forme gifler:
13.
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft.
Tænd for ovnen på 180 grader varmluft eller 200 grader almindelig ovn.
14.
Rul dejen ud til en rektangel på cirka 15 x 70 cm. Dejen skal være cirka en halv centimeter tyk.
Rul dejen ud til en rektangel på cirka 15 x 90 cm. Dejen skal være cirka en halv centimeter tyk.
Rul dejen ud til en rektangel på cirka 15 x 40 cm. Dejen skal være cirka en halv centimeter tyk.
15.
Tag en dejskraber, og smør fyldet ud på dejen i et jævnt lag. Lad et stykke som to fingre være uden remonce på den ene langside.
16.
Tag fat i dejen fra den brede side. Fold dejen fem centimeter ind - som tre fingre. Fortsæt med at folde, til der ikke er mere dej. Du skal ikke rulle, som du gør ved kanelsnegle.
17.
Kom bagepapir på en bageplade.
18.
Skær giflerne ud i stykker på 3 centimeter eller som to fingre.
19.
Kom giflerne på bagepladen. Læg dem med samlingen nedad. Giv dem et lille tryk, så de får en let, flad form.
Kom giflerne på bagepladerne. Læg dem med samlingen nedad. Giv dem et lille tryk, så de får en let, flad form.
Kom giflerne på bagepladen. Læg dem med samlingen nedad. Giv dem et lille tryk, så de får en let, flad form.
20.
Slå et æg ud i en kop. Pisk det sammen med lidt mælk.
21.
Pensl giflerne med æggevasken. Se videoen.
22.
Bag giflerne i ca. 12 minutter til de er gyldne.
23.
Afkøl giflerne på en rist. Mums, der er gifler!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 879 kJ / 233 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 54 %
Fedt: 34 %
Heraf mættet fedt: 5,5 g
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer