- >
- Opskrifter >
- Sæson >
- Højtider >
- Påske >
- Italiensk påskebrød
Italiensk påskebrød
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 0 min.
Sværhedsgrad: Medium

I Italiens forskellige regioner har de mange forskellige påsketraditioner. Her får du en opskrift på et traditionelt, sødt påskebrød.
TIP: Du kan erstatte rosinerne med hakket chokolade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til italiensk påskebrød
Påskebrød:
1 ½ dl mælk
100 g kondenseret mælk
25 g gær
2 æg
200 g pizzamel eller durumhvedemel
1 tsk. salt
350-400 g hvedemel eller manitobamel
100 g smør
80 g rosiner (ca. 1 dl)
Til pynt:
5 hvide æg
Til pensling:
1 æg

Mælk

Kondenseret mælk

Gær

Æg

Durumhvedemel

Salt

Hvedemel

Smør

Rosiner
Køkkenredskaber til italiensk påskebrød
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 teske
1 kop
1 kniv (bestik)
1 stor røreskål
2 Mellem skåle
1 viskestykke
1 lille gryde
1 røreske
1 spiseske
Bagepapir
1 bageplade
1 bagepensel

Decilitermål

Køkkenvægt

Teske

Kop

Kniv bestik

Røreskål

Mellem røreskål

Viskestykke

Lille gryde

Røreske

Spiseske

Bagepapir

Bageplade

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Koge æggene:
10.
11.
Form påskebrødet:
12.
13.
Nip enderne sammen med fingrene, så kransen forbliver hel, når brødet bliver bagt.
14.
15.
Bag påskebrødet:
16.
17.
Slå et æg ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk ægget. Pensl brødet med sammenpisket æg (undgå at pensle æggene). Se videoen.
18.
Bag brødet i ovnen i cirka 30-40 minutter. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3998 kJ / 956 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 31 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer