1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Højtider>
  5. Fastelavn>
  6. Fastelavnsboller med remonce

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det.

4.

Tag en stor skål. Kom cirka 600 gram af hvedemelet i skålen.

5.

Tag et skærebræt. Skær smørret i små tern. Eller, hvis det stadig er hårdt, så riv det på den grove side af et rivjern. Kom smørret ned i melet. Smuldr smørret sammen med melet, til det ligner en masse små krummer. Brug fingrene. Se videoen.

6.

Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm den op, til den er lillefingervarm. Pas på den ikke bliver for varm! Se videoen.

7.

Sluk for kogepladen, og tag gryden væk fra varmen. Tag en røreske. Smuldr gæren i mælken. Rør, til gæren er helt opløst.

8.

Kom mælkeblandingen over i skålen med hvedemel og smør. Rør dejen sammen med en grydeske.

9.

Tag en lille skål, en kop og en gaffel frem. Slå et æg ud i koppen, og kom det over i den lille skål. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Pisk æggene sammen med gaflen. Se videoen.

10.

Kom sukker, stødt kardemomme og æg i dejen, og rør rundt.

11.

Tilsæt cirka 85 gram hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen er smidig, men stadig lidt fedtet. Rør rundt undervejs.

12.

Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve 1 time i skålen på køkkenbordet.

13.

Mens dejen hæver, kan du lave din marcipanfyld: Kom blødt smør, marcipan og sukker i en skål. Pisk det sammen med en elpisker, til det er en cremet masse. Så har du en remonce.

14.

Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær nougaten i små terninger på cirka ½ x ½ x ½ centimeter. Der skal være cirka 25 terninger.

15.

Tag en teske. Form din remonce til 25 kugler. Lav en fordybning i midten af hver kugle med fingrene.

16.

Læg en nougat-terning i fordybningen i hvert stykke marcipan.

17.

Kom bagepapir på to bageplader.

18.

Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, tryk luften ud af dejen, og del den i 4 portioner.

19.

Tag en kagerulle. Rul hver portion dej ud til en helt tynd firkant med kagerullen. Dejen skal være højst være ½ centimeter tyk. Skær dejen ud i cirka 25 firkanter på 15 x 15 centimeter. Se videoen.

20.

Kom 1 stykke marcipanfyld på midten af hver firkant. Læg et stykke nougat ovenpå marcipanfyldet. Saml firkanterne ved at folde hjørnerne ind til midten, og klem kanterne sammen, så fyldet ikke løber ud. Vend fastelavnsbollerne om. Læg fastelavnsbollerne med samlingen nedad på bagepladen. Se videoen.

21.

Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

22.

Læg et rent viskestykke over fastelavnsbollerne, og lad bollerne hæve i 20-30 minutter.

23.

Tag en kop, en gaffel og en bagepensel. Slå et æg ud i koppen, og pisk det sammen med gaflen. Pensl fastelavnsbollerne med æg. Se videoen.

24.

Bag fastelavnsbollerne i cirka 15 minutter, til de er gyldne på toppen og lysebrune i bunden.

25.

Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist.

26.

Tag en lille skål. Kom flormelis og eventuelt kakao i skålen. Rør 2 spiseskeer vand i skålen. Hvis glasuren er for tynd, så kom lidt mere flormelis i. Hvis den er for tyk, så kom lidt mere vand i. Pynt dine fastelavnsboller med glasuren. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1518 kJ / 363 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 47 %

Heraf mættet fedt: 8,9 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Fingervarmt

Fingervarmt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Fastelavnsboller, rulle ud og skære til

Fastelavnsboller, rulle ud og skære til

Fastelavnsboller med remonce

Fastelavnsboller med remonce

Boller, pensle

Boller, pensle

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 112 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 85 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min