1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Højtider>
  5. Fastelavn>
  6. Fastelavnsboller med remonce

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Gærdej:

3.

Tag smørret ud af køleskabet, så det er blødt, når du skal bruge det. Du kan også rive det på et rivejern for at gøre det blødt. Se videoen.

4.

Tag en stor skål. Kom hvedemelet i skålen.

5.

Tag et skærebræt. Skær smørret i små tern. Kom smørret ned i melet. Smuldr smørret sammen med melet, til det ligner en masse små krummer. Brug fingrene.

6.

Tag en lille gryde. Kom mælk i gryden, og varm den op, til den er lillefingervarm. Pas på den ikke bliver for varm! Se videoen.

7.

Sluk for kogepladen, og tag gryden væk fra varmen. Tag en røreske. Smuldr gæren i mælken. Rør, til gæren er helt opløst.

8.

Kom mælkeblandingen over i skålen med hvedemel og smør. Rør dejen sammen med en grydeske.

9.

Tag en lille skål, en kop og en gaffel frem. Slå et æg ud i koppen, og kom det over i den lille skål. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen med gaflen. Se videoen.

Tag en lille skål, en kop og en gaffel frem. Slå et æg ud i koppen, og kom det over i den lille skål. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen med gaflen. Se videoen.

Tag en kop og en gaffel. Slå ægget ud i koppen. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk ægget sammen med en gaffel. Se videoen.

10.

Kom sukker, stødt kardemomme og æg i dejen, og rør rundt.

11.

Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, indtil dejen er smidig, men stadig lidt fedtet. Rør rundt undervejs.

12.

Læg dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over skålen, og lad dejen hæve ½ til 1 time i skålen på køkkenbordet.

Remonce:

13.

Kom blødt smør, marcipan og sukker i en skål. Pisk det sammen med en elpisker, til det er en cremet masse. Så har du en remonce.

14.

Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær nougaten i små terninger med samme højde som din lillefinger. Der skal være cirka 16 terninger.

Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær nougaten i små terninger med samme højde som din lillefinger. Der skal være cirka 32 terninger.

Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær nougaten i små terninger med samme højde som din lillefinger. Der skal være cirka 8 terninger.

15.

Tag en teske. Form din remonce til 16 kugler.

Tag en teske. Form din remonce til 32 kugler.

Tag en teske. Form din remonce til 8 kugler.

Forme fastelavnsboller:

16.

Kom bagepapir på to bageplader.

Kom bagepapir på to til tre bageplader.

Kom bagepapir på en bageplader.

17.

Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, tryk luften ud af dejen, og del den i 4 portioner.

Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, tryk luften ud af dejen, og del den i 6 portioner.

Drys lidt mel på køkkenbordet. Hæld dejen ud på bordet, tryk luften ud af dejen, og del den i 2 portioner.

18.

Tag en kagerulle. Rul en portion dej ud til en helt tynd firkant med kagerullen. Dejen skal være højst være ½ centimeter tyk. Se videoen.

19.

Skær dejen ud i firkanter af cirka 15 gange 15 centimeter - eller længden af din længste finger. Der bliver cirka 4 firkanter for hver dejklump

20.

Kom 1 stykke marcipanfyld på midten af hver firkant. Læg et stykke nougat ovenpå marcipanfyldet. Klem gerne marcipanen omkring nougaten.

21.

Saml firkanterne ved at folde hjørnerne ind til midten, og klem kanterne sammen, så fyldet ikke løber ud. Vend fastelavnsbollerne om. Læg fastelavnsbollerne med samlingen nedad på bagepladen. Se videoen.

22.

Gentag med de øvrige dejklumper.

Gentag med de øvrige dejklumper.

Gentag med den anden dejklump.

Bage fastelavnsboller:

23.

Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

24.

Læg et rent viskestykke over fastelavnsbollerne, og lad bollerne hæve i 20-30 minutter.

25.

Tag en kop, en gaffel og en bagepensel. Slå et æg ud i koppen, og pisk det sammen med gaflen. Pensl fastelavnsbollerne med æg. Se videoen.

26.

Bag fastelavnsbollerne i cirka 15 minutter, til de er gyldne på toppen og lysebrune i bunden.

27.

Lad fastelavnsbollerne køle af på en bagerist.

28.

Tag en lille skål. Kom flormelis i skålen. Rør vand i skålen lidt efter lidt. Hvis glasuren er for tynd, så kom lidt mere flormelis i. Hvis den er for tyk, så kom lidt mere vand i. Pynt dine fastelavnsboller med glasuren. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1518 kJ / 363 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 47 %

Heraf mættet fedt: 8,9 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Fingervarmt

Fingervarmt

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Fastelavnsboller, rulle ud og skære til

Fastelavnsboller, rulle ud og skære til

Fastelavnsboller med remonce

Fastelavnsboller med remonce

Boller, pensle

Boller, pensle

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min