1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Grøntsager og kartofler>
  5. Kål>
  6. Kåldolmer i sur-sød sovs

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom kød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet sejt og fast med en håndmixer eller en grydeske. Se videoen.

4.

Rør mælken i kødfarsen lidt ad gangen.

5.

Slå ægget ud i en kop. Kom det op i skålen med kødfars.
Kom havregryn og karry i skålen. Rør det sammen. Kom derefter husholdningsfilm over kødfarsen og sæt den i køleskabet. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop. Kom det op i skålen med kødfars.
Kom havregryn og karry i skålen. Rør det sammen. Kom derefter husholdningsfilm over kødfarsen og sæt den i køleskabet. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Pisk det sammen, og kom halvdelen op i skålen med kødfars.
Kom havregryn og karry i skålen. Rør det sammen. Kom derefter husholdningsfilm over kødfarsen og sæt den i køleskabet. Se videoen.

6.

Kom vand i en stor gryde. Læg låg på og bring det i kog. Sæt en bagerist midt i ovnen og tænd den på 200 grader.

7.

Tag en kniv. Løsn 4-6 kålblade fra savoykålen. Kom bladene i gryden med kogende vand, og kog dem i 4-5 minutter.

8.

Tag bladene op med en hulske og lad dem dryppe af i et dørslag. Dup bladene med et rent viskestykke. Skær lidt af den grove midterstribe væk.

9.

Læg kålbladene enkeltvis ud - de mindre lægges to og to - så du i alt har til 8 kåldolmere. Kom et nip salt på hver.
Læg kålbladene enkeltvis ud - de mindre lægges to og to - så du i alt har til 12 kåldolmere. Kom et nip salt på hver.
Læg kålbladene enkeltvis ud - de mindre lægges to og to - så du i alt har til 4 kåldolmere. Kom et nip på hvert blad.

10.

Læg 2 store skefuld kødfars på hvert blad og pak dem sammen til en pakke. Stik en tandstik igennem bladene og farsen så det bliver holdt sammen. Læg derefter hver pakke op i et ovnfast fad med sammenføjningerne nedad.

11.

Sur-sød sovs:
Rør alle ingredienserne til sur-sød sovsen sammen og hæld sovsen i det ovnfaste fad. Dæk fadet til med stanniol og sæt det midt i ovnen. Bag kåldolmerne i 45 minutter, til kødet er gennemstegt.
Sur-sød sovs:
Rør alle ingredienserne til sur-sød sovsen sammen og hæld sovsen i det ovnfaste fad. Dæk fadet til med stanniol og sæt det midt i ovnen. Tænd ovnen på 200 grader. Bag kåldolmerne i 45 minutter, til kødet er gennemstegt.

12.

Kom bulgur, perlebyg eller perlerug i en si, og skyl dem med koldt vand. Se videoen.

13.

Hæld vand i en gryde, kom låg på, og bring vandet i kog. Tilsæt bulgur og salt, når vandet koger. Lad bulguren koge i 10 minutter. Hvis du bruger perlebyg eller perlerug, skal det koge i 20 minutter.

14.

Tag gryden af varmen, og lad bulguren stå og trække i 10 minutter. Servér bulguren sammen med de krydrede kåldolmere i sur-sød sovs. Velbekomme!

Næringsindhold per portion

Energi: 2535 kJ / 604 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 51 %

Fedt: 25 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fars, røre

Fars, røre

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Bulgur, koge

Bulgur, koge

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 64 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min