
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Fødselsdag>
- Kagecreme
Kagecreme
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Lav din egen lækre kagecreme, og brug den som fyld i fx lagkage, tærter eller fastelavnsboller.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kagecreme
Kagecreme:
2 æg
2 spsk. sukker
2 spsk. majsstivelse
3 dl. mælk
1 tsk. vaniljesukker

Æg

Sukker

Majsstivelse

Mælk

Vaniljesukker
Køkkenredskaber til kagecreme
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 kop
1 mellem gryde
1 piskeris

Teske

Spiseske

Decilitermål

Kop

Mellem gryde

Piskeris
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kagecreme:
3.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op i en gryde. Gentag med det andet æg. Pisk æggene sammen i gryden. Se videoen.
4.
Tilsæt sukker, majsstivelse, mælk og vaniljesukker.
5.
Pisk det hele sammen med et piskeris, indtil der ikke er nogen klumper.
6.
Tænd komfuret på middelvarme, og bring kagecremen langsomt i kog. Kog, indtil cremen er tyk. Pisk hele tiden med piskeriset. Det er vigtigt at cremen får lov til at koge godt igennem, for ellers får den en melet smag.
7.
Kom kagecremen op i en skål og drys lidt sukker oven på kagecremen, for at undgå at kagecremen for en skorpe.
Du kan eventuelt også dække den til med lidt husholdningsfilm.
8.
Lad kagecremen køle af før brug.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1912 kJ / 457 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 24 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer