
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Julenødder
Julenødder
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Nødder med smagen af jul! Rist dine yndlingsnødder, og bland dem med honning og kanel; bedre bliver det ikke.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til julenødder
Julenødder:
2 ½ dl. blandede nødder, fx hasselnødder, cashewnødder eller jordnødder
3 ¾ dl. blandede nødder, fx hasselnødder, cashewnødder eller jordnødder
1 ¼ dl. blandede nødder, fx hasselnødder, cashewnødder eller jordnødder
1 spsk. honning
1 ½ spsk. honning
½ spsk. honning
1 ½ tsk. stødt kanel
2 ¼ tsk. stødt kanel
¾ tsk. stødt kanel

Hasselnødder

Honning

Kanel (stødt)
Køkkenredskaber til julenødder
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 stegepande
1 paletkniv

Decilitermål

Spiseske

Teske

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Julenødder:
3.
Tag en stegepande, og varm den op til middel varme. Kom nødder på stegepanden, og rist dem i cirka 4 minutter, til de begynder at få lidt farve. Rør rundt med en paletkniv, så de ikke brænder på.
4.
Kom honning og kanel på stegepanden. Rør rundt, så der kommer honning og kanel på alle nødderne. Rist nødderne i cirka 2 minutter mere.
5.
Hæld nødderne ud på en stor tallerken. Spred dem ud, og lad dem køle af.
6.
Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 616 kJ / 147 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 26 %
Fedt: 65 %
Heraf mættet fedt: 1,4 g.
Kostfibre: 0 %