- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Rørt dej>
- Formkager>
- Julebrownie
Julebrownie
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Medium
Bjældeklang, bjældeklang,
stil din sukkertrang.
Bag blot denne lækkeri,
den vil du ku’ li’.
Kagen giver cirka 18 stykker kage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til julebrownie
Kage:
150 g. mørk chokolade
150 g. smør
3 æg
100 g. brun farin
1½ tsk. vaniljesukker
100 g. hvedemel
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. kardemomme
2 tsk. kanel
Evt. 75 g. valnødder eller hasselnødder
Glasur og pynt:
100 g. flormelis
4-6 dråber grøn konditorfarve
3-4 tsk. vand
Krymmel
Mørk chokolade
Smør
Æg
Brun farin
Vaniljesukker
Hvedemel
Ingefær (stødt)
Kardemomme (stødt)
Kanel (stødt)
Valnødder
Flormelis
Konditorfarve (frugtfarve)
Vand
Krymmel
Køkkenredskaber til julebrownie
1 ovnfast fad ca. 20 x 30 cm.
1 ark bagepapir
1 køkkenvægt
1 teske
2 spiseskeer
1 lille gryde
1 stor glasskål
1 stor skål
1 elpisker
1 lille skål eller glas
1 dejskraber
1 brødkniv
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 kokkekniv
Evt. træspyd
1 lille skål
1 sprøjtepose - alternativt 1 frysepose
1 saks
Ovnfast fad
Bagepapir
Køkkenvægt
Teske
Spiseske
Lille gryde
Glasskål
Stor røreskål
Elpisker
Lille røreskål
Dejskraber
Brødkniv
Skærebræt
Urtekniv
Stor skarp kniv - kokkekniv
Træspyd - bambusspyd
Lille røreskål
Sprøjtepose
Saks
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kage:
3.
Tænd ovnen på 175 grader.
4.
Kom bagepapir i et ovnfast fad.
5.
Bræk eller skær chokoladen i stykker, og kom chokoladen og smørret i en stor glasskål. Se videoen.
6.
Smelt chokoladen og smørret over et vandbad, eller i mikroovnen. Se videoen.
7.
Flyt glasskålen væk fra gryden med en grydelap, når chokolade- og smørblandingen er smeltet. Lad chokolade/smørblandingen køle lidt af.
8.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og kom det op en mellemstor skål. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.
9.
Kom brun farin og vaniljesukker i skålen med æg, og pisk det sammen med en håndmixer. Du skal piske i cirka 2 minutter.
10.
Hæld den afkølede smør- og chokoladeblanding ned i æg- og sukkerblandingen i en tynd stråle, mens du pisker med en håndmixer.
11.
Bland mel, ingefær, kardemomme og kanel i en skål, og sig det i dejen. Vend det rundt i dejen med en dejskraber. Se videoen.
12.
Hvis du har lyst til nødder i din kage, så hak nødderne groft. Vend dem forsigtigt rundt i dejen. Se videoen.
13.
Fordel dejen i et jævnt lag i fadet. Brug en dejskraber til at få det hele med.
14.
Sæt kagen i midten af ovnen, og bag den i 20-25 minutter. Når kagen begynder at se mat ud på overfladen, er den færdig.
Tjek om kagen er gennembagt. Stik en lille skarp kniv ned midt i kagen. Hvis der er rå dej på kniven, skal den have 3-4 minutter mere.
15.
Lad kagen køle lidt af til stuetemperatur.
Skære kage:
16.
Skær kanterne af kagen, så kanterne bliver helt skarpe.
17.
Halvér kagen. Skær nu kagen i trekanter i formen af et juletræ. Brug eventuelt træspyd til at lægge ovenpå, inden du skærer, så kan du nemlig skære langs med dem og få nogle fine juletræer.
Glasur og pynt:
18.
Bland flormelis, frugtfarve og vand sammen til glasur i en lille skål. Tilsæt maks én teskefuld vand ad gangen, så der ikke kommer for meget vand i. Glasuren skal være MEGET tyk.
19.
Klip sprøjteposen til halv størrelse, og fyld den med glasuren. Klip et lille hul i spidsen med en saks.
20.
Pynt 1 juletræ med grøn glasur som en guirlande. Drys straks med krymmel, inden glasuren tørrer.
21.
Gentag med resten af juletræerne.
22.
Servér juletræerne eller opbevar dem i en lufttæt beholder i 3-5 dage.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 16531 kJ / 3951 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 43 %
Fedt: 51 %
Herfra mættet fedt: 112 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer