
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Suppe>
- Jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her er en simpel opskrift på en lækker jordskokkesuppe. Suppen smager lidt af nødder og er tilsat kartofler for at blive ekstra cremet og mættende. Opskriften er perfekt til kolde dage. Sæt prikken over i'et med jordskokchips, croutoner eller ristet bacon.
Tip: Du kan i stedet for madlavningsfløde bruge flødeost andre mælkeprodukter - eller helt undvære den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til jordskokkesuppe
Jordskokkesuppe:
15 jordskokker (ca. 700 g)
25 jordskokker (ca. 1 kg)
8 jordskokker (ca. 350 g)
4 store melede kartofler (ca. 1 kg)
6 store melede kartofler (ca. 1,5 kg), melede
2 store melede kartofler (ca. 500 g)
1 løg
2 løg
1 løg
9 dl vand
13 ½ dl vand
4 ½ dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
1 dl madlavningsfløde
1 ½ dl madlavningsfløde
½ dl madlavningsfløde
½ citron
1 citron
½ citron
½ tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber, friskkværnet
1 ½ knivspids peber, friskkværnet
½ knivspids peber, friskkværnet
Topping:
2 dl. græskarkerner
3 dl. græskarkerner
1 dl. græskarkerner
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Tilbehør
4 skiver fuldkornsbrød
6 skiver fuldkornsbrød
2 skiver fuldkornsbrød

Jordskok

Kartofler - melede

Løg

Vand

Grøntsagsbouillon

Madlavningsfløde

Citron

Salt

Peber

Græskarkerner

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til jordskokkesuppe
1 kartoffelskræller
1 skærebræt
1 skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 lille skarp kniv
1 stor gryde
1 citruspresser
1 stavblender
1 stegepande
1 paletkniv

Kartoffelskræller

Skærebræt

Urtekniv

Stor gryde

Citruspresser

Stavblender

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Jordskokkesuppe:
3.
Skræl jordskokkerne med en kartoffelskræller eller en ske, og skyl dem i koldt vand. Du kan nøjes med at vaske jordskokkerne, så bliver suppen dog lidt mørkere i farven. Skær dem i grove tern. Se videoen.
Skræl jordskokkerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i grove tern. Se videoen.
4.
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Skær dem i grove tern. Se videoen.
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
5.
Skær kartoflerne i grove tern. Se videoen.
Skær kartoflerne i grove tern. Se videoen.
6.
Pil løget, og skær det i grove tern eller både. Se videoen.
7.
Kom jordskokkerne, kartoflerne og løget i en gryde. Svits grøntsagerne i gryden. Se videoen.
8.
Kom vand i gryden, til det lige dækker grøntsagerne. Tilsæt bouillonterningen.
9.
Kog grøntsagerne i cirka 15 minutter ved svag varme, til de er møre. Mærk med en lille kniv eller en kødnål, om de er færdige. Grøntsagerne skal slippe kniven.
10.
Når grøntsagerne er kogt møre, så stil gryden ned i håndvasken. Blend grøntsagerne med en stavblender, til de har en cremet konsistens, og der ikke er nogle grøntsags-stykker tilbage. Se videoen.
11.
Kom madlavningsfløde i suppen, og rør rundt.
12.
Smag din jordskokkesuppe til med citronsaft, salt og peber, så den smager, som du ønsker den. Se videoen.
Tilbehør:
13.
Varm en stegepande op. Kom græskarkerner og salt på stegepanden, og rist dem gyldne. Se videoen.
14.
Hæld den varme suppe i dybe tallerkener. Drys med græskarkerne. Servér med fuldkornsbrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1566 kJ / 374 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 65 %
Fedt: 22 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer