
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Oksekød>
- Gullasch-suppe
Gullasch-suppe
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Nem

Kan suppe være lidt kedeligt? Ja. Er den her suppe kedelig? Næ. Så den skulle du tage at smide i en gryde og slubre i dig :-) Gullash-suppe giver cirka 20 kg CO2/kg måltid. Det er 20 gange mere CO2 end rød linsesuppe. Så prøv den også!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til gullasch-suppe
Suppe:
1 løg
1 ½ løg
½ løg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 peberfrugter
3 peberfrugter
1 peberfrugt
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
75 g. bladselleri
110 g. bladselleri
40 g. bladselleri
75 g. bacon
110 g. bacon
40 g. bacon
Ca. 800 g. hakkede tomater (2 brikker/dåser)
Ca. 1200 g. hakkede tomater (3 brikker/dåser)
Ca. 400 g. hakkede tomater (1 brik/dåse)
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
500 g. oksekød i tern
750 g. oksekød i tern
250 g. oksekød i tern
2 spsk. paprika
3 spsk. paprika
1 spsk. paprika
4 spsk. tomatpuré
6 spsk. tomatpuré
2 spsk. tomatpuré
1 okse-bouillon-terning
1 ½ okse-bouillon-terning
1 L. vand
1 ½ L. vand
½ L. vand
1 dl. fløde
1 ½ dl. fløde
½ dl. fløde
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 tsk. peber
1 ½ tsk. peber
½ tsk. peber
Tilbehør:
2 dl. persille
3 dl. persille
1 dl. persille
100 g. fetaost
150 g. fetaost
50 g. fetaost
1 fuldkornsflute
1 ½ fuldkornsflutes
½ fuldkornsflute

Løg

Hvidløg

Peberfrugt

Gulerod

Bladselleri

Bacon

Hakkede tomater

Olie

Oksekød

Paprika

Tomatpuré

Oksebouillon

Vand

Madlavningsfløde

Salt

Peber

Persille

Fetaost

Flute, fuldkorn
Køkkenredskaber til gullasch-suppe
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
2 skærebrætter
2 store skarpe gryder
2 store skarpe knive
2 store skarpe knive
1 stor gryde med låg
1 grydeske
1 skål
1 rent viskestykke

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Teske

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stor gryde

Grydeske

Mellem skål

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Pil, og hak løg og hvidløg fint. Se videoen.
4.
Skyl peberfrugten. Fjern kernehuset og de hvide hinder. Skær den i små tern. Se videoen.
5.
Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i små tern. Se videoen.
Skyl og skræl guleroden. Skær dem i små tern. Se videoen.
6.
Skyl bladselleri, og skær den i små tern.
7.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær bacon i små strimler.
8.
Åben brikkerne med hakkede tomater.
Åben brikken med hakkede tomater.
9.
Varm olien op i en stor gryde til middel varme. Kom løg og hvidløg i gryden og svits det let. Løgene skal kun lige blive gennemsigtige.
10.
Kom kød og paprika i gryden. Skru op på høj varme. Rør i kødet, til det er brunet.
11.
Kom tomatpuré i, og steg det af i cirka 1 minut.
12.
Kom peberfrugt, gulerødder og bladselleri i, og steg videre i 2 minutter.
13.
Kom hakkede tomater, okse-bouillon-terning, vand og fløde i. Rør rundt. Lad det simre ved lav varme i 15 minutter. Smag til med salt og peber.
14.
Tilbehør: Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.
15.
Skær eller smuldr fetaosten i små stykker og rist brødet.
16.
Servering: Servér suppen med persille og feta på toppen og et stykke brød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3699 kJ / 884 kcal
Protein: 21 %
Kulhydrat: 37 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 21 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer