- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Bær>
- Jordbærsorbet
Jordbærsorbet
Samlet tid: 740 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Svær
Lækker, cremet hjemmelavet sorbet… På en varm sommerdag…. I en hængekøje… Kan du se det for dig? Pssst… den er også god på en regnvejrsdag ;-) TIP: du kan sagtens bruge frosne jordbær. Husk blot at koge dem i 1-2 minutter og køle dem ned, før du bruger dem.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til jordbærsorbet
Sukkervand:
4 ½ dl. vand
450 g. sukker
Jordbærpuré:
600 g. jordbær (friske eller frosne)
1 dl. mynteblade
30 g. pasteuriseret æggehvide
Vand
Sukker
Jordbær
Mynte
Æggehvider (pasteuriserede)
Køkkenredskaber til jordbærsorbet
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille gryde med låg
1 røreske
2 viskestykker
1 lille skarp kniv
5 mellemstore skåle
1 stavblender
1 si
1 spiseske
1 håndmixer
1 dejskraber
1 plastikboks med tætsluttende låg til fryseren
Køkkenvægt
Decilitermål
Lille gryde
Røreske
Viskestykke
Urtekniv
Mellem røreskål
Stavblender
Si
Spiseske
Håndmixer
Dejskraber
Plastikbøtte med låg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sukkervand:
3.
Kom vandet i en gryde og bring det i kog ved middel varme.
4.
Kom sukkeret i gryden. Skru ned til svag varme. Rør rundt, til alt sukkeret er opløst, og vandet er blevet klart. Det tager cirka 5 minutter.
5.
Sæt gryden med sukkervandet i køleskabet eller lad det stå på komfuret.
Sukkervandet skal blive så koldt, at du kan putte en lillefinger ned i den, uden at du brænder dig.
Jordbærpuré:
6.
Hvis du bruger frosne jordbær skal jordbærene koges i vand i 1 minut før brug.
Hvis du bruger friske jordbær, så vask jordbærrene grundigt, lad dem tørre i et rent viskestykke. Skær eller nip jordbærrene med en lille urtekniv. Se videoen.
7.
8.
9.
Rør sorbeten sammen:
10.
Kom 3 deciliter jordbærpuré og 4 deciliter sukkervand op i en skål. Bland det godt sammen.
11.
Kom æggehviderne op i en anden stor skål og pisk dem stive med en håndmixer. Se videoen.
12.
Frys sorbeten:
13.
14.
15.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2180 kJ / 521 kcal
Protein: 1 %
Kulhydrat: 97 %
Fedt: 2 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer