
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Smørelse og dip>
- Italiensk salat
Italiensk salat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Spis italiensk salat ovenpå for eksempel en rugbrødsmad med skinke. Hvis du vil have den med i madpakken, så kom salaten ned i en lille bøtte med låg. Kom så salaten på din mad, lige inden du skal spise den.
Tip: Jo tykkere mayonnaisen er, jo bedre. De mange grøntsager indeholder meget vand, så når mayonnaisen har stået lidt, kan du risikere at den bliver meget tyndere.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til italiensk salat
Italiensk salat
50 g. gulerødder
50 g. frosne ærter
1 tsk. eddike
½ dl. pasteuriserede æggeblommer
Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
½ tsk. Dijonsennep
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 dl. aspargessnitter fra dåse
Evt. friske krydderurter til pynt

Gulerod

Ærter

Eddike - lagereddike

Æggeblommer (pasteuriserede)

Rapsolie

Dijonsennep

Salt

Peber

Aspargessnitter (dåse)

Persille
Køkkenredskaber til italiensk salat
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 tyndskræller
1 lille gryde
1 grydelåg
1 si
1 rent viskestykke
1 stor skål
1 elpisker
1 dejskraber

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Urtekniv

Tyndskræller

Lille gryde

Grydelåg

Si

Viskestykke

Stor røreskål

Elpisker

Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grøntsager:
3.
Skræl gulerødderne. Skær dem i tern på størrelse med en ært. Se videoen.
4.
Kom vand i en lille gryde, læg låg på gryden, og varm op, til vandet koger. Kom gulerods-ternene i vandet, og kog dem i 1 minut. Kom frosne ærter i gryden, og kog i 30 sekunder mere.
5.
Stil en si i håndvasken, og hæld vand, gulerødder og ærter i sien. Hæld koldt vand over gulerødderne og ærterne. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
Mayonnaise:
6.
Kom eddike, pasteuriserede æggeblommer og Dijonsennep i en skål, og pisk det sammen.
7.
Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
8.
Smag mayonnaisen til med salt og peber. Se videoen.
Saml salaten:
9.
Åbn dåsen med asparges, og hæld dem ned i en si i håndvasken. Las aspargeserne tørre på et viskestykke.
10.
Vend gulerødder, ærter og asparges i mayonnaisen med en dejskraber. Smag til med salt og peber igen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 626 kJ / 150 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 3 %
Fedt: 95 %
Heraf mættet fedt: 1,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer