
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Smørelse og dip>
- Leverpostej med bacon og timian
Leverpostej med bacon og timian
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Nem

Det tager lidt tid at lave leverpostej. Du skal bruge en blender med låg eller foodprocessor. Men det er alle pengene værd. Hjemmelavet leverpostej smager konge!
Opskriften giver 1 stor leverpostej.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til leverpostej med bacon og timian
Leverpostej:
900 g. griselever
200 g. bacon
3 løg
1 spsk. olie
5 kviste timian
1 dl. mel
200 g. smør
4 æg
2 tsk. salt
1 tsk. peber

Lever

Bacon

Løg

Olie - smagsneutral

Timian (frisk)

Hvedemel

Smør

Æg

Salt

Peber
Køkkenredskaber til leverpostej med bacon og timian
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 kødhakker eller blender
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 spatel
1 bagerist
1 stort ovnfast fad
1 stor rugbrødsform

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Kødhakker

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Stegepande

Spatel

Bagerist

Stort ovnfast fad

Rugbrødsform
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Leverpostej-fars:
3.
Kom griseleveren i en foodprocessor, og blend det. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
4.
Hak baconen fint. Hvis du har en kødhakker, så kør baconen gennem kødhakkeren i stedet for at hakke det.
5.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løgene. Se videoen.
6.
Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom bacon, løg og timian på stegepanden, og svits det i cirka 3 minutter, til løg og bacon har taget lidt farve.
7.
Kom løg, bacon, mel og smør i blenderen med den blendede griselever.
8.
Slå æg ud i en kop, og hæld det op i blenderen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Blend, til det er en ensartet fars. Se videoen.
9.
Kom salt og peber i blenderen, og blend igen i cirka 10 sekunder, til det er rørt rundt.
10.
Tænd ovnen på 185 grader. Stil en bagerist i midten af ovnen.
Lav vandbad og bag leverpostejen:
11.
Kom vand i et stort ovnfast fad, og stil fadet i bunden af ovnen. Det giver damp, når leverpostejen bager.
12.
Kom leverpostejs-farsen i en stor rugbrødsform.
13.
Stil leverpostejen på bageristen i ovnen, og bag den i cirka 30 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 298 kJ / 71 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 10 %
Fedt: 63 %
Heraf mættet fedt: 2,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer
Inspiration
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 20 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min