1. >
  2. Opskrifter>
  3. Madpakker>
  4. Smørelse og dip>
  5. Leverpostej med bacon og timian

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Leverpostej-fars:

3.

Kom griseleveren i en foodprocessor, og blend det. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

4.

Hak baconen fint. Hvis du har en kødhakker, så kør baconen gennem kødhakkeren i stedet for at hakke det.

5.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Pil, og hak løgene. Se videoen.

6.

Kom olie på en stegepande, og varm den op. Kom bacon, løg og timian på stegepanden, og svits det i cirka 3 minutter, til løg og bacon har taget lidt farve.

7.

Kom løg, bacon, mel og smør i blenderen med den blendede griselever.

8.

Slå æg ud i en kop, og hæld det op i blenderen. Gentag med alle æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg.Blend, til det er en ensartet fars. Se videoen.

9.

Kom salt og peber i blenderen, og blend igen i cirka 10 sekunder, til det er rørt rundt.

10.

Tænd ovnen på 185 grader. Stil en bagerist i midten af ovnen.

Lav vandbad og bag leverpostejen:

11.

Kom vand i et stort ovnfast fad, og stil fadet i bunden af ovnen. Det giver damp, når leverpostejen bager.

12.

Kom leverpostejs-farsen i en stor rugbrødsform.

13.

Stil leverpostejen på bageristen i ovnen, og bag den i cirka 30 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 298 kJ / 71 kcal

Protein: 27 %

Kulhydrat: 10 %

Fedt: 63 %

Heraf mættet fedt: 2,5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Løg, hakke

Løg, hakke

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min