1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Bælgfrugter>
  5. Pita med falafel og ærtedip

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Falafel: Opblød de tørrede kikærter i en skål med koldt vand. Dæk skålen til med et rent viskestykke, og stil på et bord natten over. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal de ikke udblødes.

4.

Pil løg og hvidløg. Skær løget ud i fire kvarte.
Pil løg og hvidløg. Skær løget ud i fire kvarte.

5.

Hæld vandet fra kikærterne. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du skylle dem i koldt vand.
Hæld vandet fra kikærterne. Hvis du bruger kikærter fra dåse, skal du skylle dem i koldt vand.

6.

Kom løg, hvidløg og kikærter i en foodprocessor. Blend, til det bliver en jævn fars uden klumper.

7.

Skyl persillen under vandhanen, og kom det i foodprocessoren. Tilsæt spidskommen, paprika, mel, salt og peber. Blend igen.

8.

Form farsen til cirka 10 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.
Form farsen til cirka 15 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.
Form farsen til cirka 5 falafler med en spiseske, og læg dem på en tallerken. De skal have form og størrelse som en frikadelle.

9.

Hæld olie i en stegepande, og varm den op.

10.

Læg falaflerne på stegepanden, og steg dem i 4-5 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.

11.

Læg falaflerne på en tallerken med køkkenrulle på.

12.

Ærte-creme: Hæld ærterne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem tø op i 3-4 minutter.
Ærte-creme: Hæld ærterne i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem tø op i 3-4 minutter.

13.

Hæld ærterne i en ren foodprocessor eller stavblender, og blend dem. Det skal have en grov konsistens, så blend ikke for meget.

14.

Skær avocadoen over, og tag stenen ud. Se videoen.
Skær avocadoerne over, og tag stenen ud. Se videoen.
Skær avocadoen over, og tag stenen ud.
Se videoen.

15.

Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet, yoghurt, sennep, citronsaft, salt og peber i foodprocessoren. Blend, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Skrab avocadokødet ud med en ske. Kom avocadokødet i foodprocessoren sammen med yoghurt, grov sennep, citronsaft, salt og peber. Blend det godt. Smag til mad salt, peber eller citronsaft.

16.

Skyl spinatbladene godt.

17.

Fyld pitabrødene med 4-6 spinatblade, 2 falafler og cirka 2 teske ærte-avocadocreme

Næringsindhold per portion

Energi: 2681 kJ / 641 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 33 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min