
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Bær>
- Islandsk skyr-isbjerg
Islandsk skyr-isbjerg
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Nem

Skyr er en slags tyk yoghurt fra Island. Det smager lidt surt, men i den her kage er den perfekt sammen med de friske bær og kikse-bunden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til islandsk skyr-isbjerg
Ingredienser
25 g. smør
½ pakke digestivekiks
500 g. skyr
100 g. sukker
5 dl. piskefløde
1 knivspids stødt kanel
200 g. blåbær
200 g. hindbær
40 g. chokolade

Smør

Digestivekiks

Skyr

Sukker

Piskefløde

Kanel (stødt)

Blåbær

Hindbær

Chokolade (koge)
Køkkenredskaber til islandsk skyr-isbjerg
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 lille gryde
1 røreske
1 lille skål
1 frysepose
1 kagerulle
1 stor skål
1 elpisker
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 dørslag
1 glasskål til servering
1 dejskraber

Køkkenvægt

Decilitermål

Lille skarp kniv

Lille gryde

Røreske

Lille skål

Frysepose

Kagerulle

Stor skål

Elpisker

Skærebræt

Stor skarp kniv

Dørslag

Glasskål

Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tag en lille gryde frem. Kom smør i gryden, og smelt det ved middel varme.
4.
Kom kiksene i en frysepose, og bind en knude på posen. Tag en kagerulle, og knus kiksene med kagerullen.
5.
Tag en lille skål frem, og kom de knuste kiks og det smeltede smør ned i skålen. Rør det sammen.
6.
Tag en stor skål frem. Kom skyr, sukker, fløde og stødt kanel i skålen. Pisk det sammen med en elpisker. Se videoen.
7.
Tag et dørslag, og stil det ned i håndvasken. Kom blåbær og hindbær i dørslaget, og skyl dem grundigt. Lad dem dryppe af.
8.
Tag et skærebræt og stor skarp kniv frem. Hak chokoladen fint.
9.
Tag en glasskål frem. Kom kikseblandingen i skålen, og fordel den jævnt over bunden. Pas på, at du ikke maser det for hårdt sammen.
10.
Fordel blåbær og hindbær i et jævnt lag ovenpå kikseblandingen.
11.
Kom den piskede skyr-creme over bærerne. Fordel cremen i et jævnt lag med en dejskraber.
12.
Pynt med hakket chokolade.
13.
Server med det samme. Velbekomme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1437 kJ / 344 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 58 %
Heraf mættet fedt: 13,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer