Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Fromage:

3.

Rul bladene med husblas sammen, kom dem i et glas, og hæld vand over, til det dækker. Lad husblassen ligge i blød i mindst 10 minutter, til de er helt bløde. Se videoen.

4.

Skold æggene: Kom ½ liter vand i en lille gryde, og bring vandet i kog. Læg et æg på skeen, og dyp det ned i det kogende vand i 5 sekunder. Gentag med det andet æg.

5.

Slå et æg ud, og lad æggehviden løbe ned i den ene skål, mens du beholder æggeblommen i en af æggeskallerne. Hæld blommen i den anden skål. Gentag med det andet æg. Se videoen.

6.

Kom 3 spiseskeer sukker i skålen med æggeblommer, og pisk med en håndmixer, til det bliver hvidt.

7.

Skær vaniljestangen over på langs, og skrab kornene ud med en lille skarp kniv. Kom dem op i skålen med æggeblommer. Se videoen.

8.

Hæld ymer op i skålen med æggeblommerne, og pisk, til det bliver en ensartet masse.

9.

Pres saften af citronerne, og hæld det op i en lille gryde. Se videoen.

10.

Varm citronsaften op, til den koger, og tag gryden væk fra varmen. Vrid husblassen let i hånden, og kom den op i gryden. Smelt husblassen helt i den varme citronsaft, til det hele bare ligner citronsaft. Rør imens.

11.

Vask piskerisene til håndmixeren, så de er helt rene. Kom 3 spiseskeer sukker i skålen med æggehvider, og pisk hviderne hvide og stive.

12.

Kom piskefløde i en anden mellemstor skål, og pisk den til flødeskum. Se videoen.

13.

Citronsaften med husblassen er nu kølet lidt af. Hæld blandingen i en tynd stråle forsigtigt ned i skålen med æggeblommer og ymer. Rør godt imens med en stor ske.

14.

Vend først flødeskum i ymer-blandingen med en dejskraber. Vend derefter forsigtigt æggehviderne i ymer-blandingen. Sørg for, at massen er ensartet, men stadig luftig.

15.

Hæld fromagen i en stor serveringsskål eller 6-8 portionsglas, og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 2 timer.

Jordbærsovs:

16.

Skyl jordbærrene, og pil stilken af. Skær dem i kvarte. Se videoen.

17.

Kom jordbær, sukker og 2 spiseskeer vand i en gryde. Bring det hele i kog, og lad det koge i 2 minutter.

18.

Kom vand og kartoffelmel i en lille skål, og pisk det sammen med gaflen, til al kartoffelmelen er opløst, og der ikke er flere klumper. Hæld blandingen i gryden, mens du rører rundt.

19.

Varm op, til jordbærsovsen lige akkurat bobler, men ikke koger videre. Hæld jordbærsovsen i en serveringsskål, og lad den køle lidt af.

20.

Server den kolde og stivnede fromage med jordbærsovs til. Jordbærsovsen må gerne have stuetemperatur.

Næringsindhold per portion

Energi: 833 kJ / 199 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 45 %

Heraf mættet fedt: 5,8 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Husblas, smeltet direkte i retten

Husblas, smeltet direkte i retten

Æg, dele i hvide og blomme

Æg, dele i hvide og blomme

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Flødeskum, piske

Flødeskum, piske

Jordbær, nippe

Jordbær, nippe

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min