- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Bær>
- Islandsk isbjerg af skyr
Islandsk isbjerg af skyr
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Nem
Skyr er en slags tyk yoghurt fra Island. Det smager lidt surt, men i den her kage er den perfekt sammen med de friske bær, fløde og kiksebund.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til islandsk isbjerg af skyr
Ingredienser
25 g. smør
½ pakke digestivekiks
500 g. skyr
100 g. sukker
5 dl. piskefløde
1 knivspids stødt kanel
200 g. blåbær
200 g. hindbær
40 g. chokolade
Smør
Digestivekiks
Skyr
Sukker
Piskefløde
Kanel (stødt)
Blåbær - friske
Hindbær
Chokolade (koge)
Køkkenredskaber til islandsk isbjerg af skyr
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 lille gryde
1 røreske
1 lille skål
1 frysepose
1 kagerulle
1 stor skål
1 elpisker
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 dørslag
1 glasskål til servering
1 dejskraber
Køkkenvægt
Decilitermål
Urtekniv
Lille gryde
Røreske
Lille røreskål
Frysepose
Kagerulle
Stor røreskål
Elpisker
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Dørslag
Glasskål
Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kiksebund:
3.
Kom smør i gryden, og smelt det ved middel varme.
4.
Kom kiksene i en frysepose, og bind en knude på posen. Tag en kagerulle, og knus kiksene med kagerullen.
5.
Kom de knuste kiks og det smeltede smør ned i en skål. Rør det sammen.
Skyr-creme:
6.
Kom skyr, sukker, fløde og stødt kanel en anden skål. Pisk det sammen med en elpisker. Se videoen.
Bær:
7.
Tag et dørslag, og stil det ned i håndvasken. Kom blåbær og hindbær i dørslaget, og skyl dem grundigt. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
8.
Hak chokoladen fint med en brødkniv. Se videoen.
Samle isbjerge:
9.
Tag en stor serveringsskål eller 12 små glas frem. Kom kikseblandingen i skålen eller glassene og fordel den jævnt over bunden. Pas på, at du ikke maser det for hårdt sammen.
10.
Fordel blåbær og hindbær i et jævnt lag ovenpå kikseblandingen.
11.
12.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 17142 kJ / 4097 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 32 %
Fedt: 58 %
Heraf mættet fedt: 165 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer