Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Mørdej:

3.

Kom mel, flormelis, salt, vaniljesukker og bagepulver i en stor skål.

4.

Skær smørret ud i små tern, og kom dem op skålen.

5.

Smuldr hurtigt ingredienserne sammen med fingrene. Det skal ligne grove brødkrummer eller savsmuld. Se videoen.

6.

Kom det kolde vand i dejen og saml dejen til en klump. Du skal ikke ælte dejen, men bare samle den.

7.

Kom dejen i en frysepose og lad dejen køle i cirka 40 minutter.

Marmelade:

8.

Kom hindbærmarmelade i en lille gryde og kog den op ved middel varme i et par minutter. Så fordamper der noget vand, og marmeladen bliver mere tyk. Du skal ende med at have cirka 2½ deciliter marmelade.

Mørdej, fortsat:

9.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

10.

Kom bagepapir på en bageplade.

11.

Tag dejen ud fra køl, og del dejen i to.

12.

Drys mel på et rent bord, og sørg for at der hele tiden er mel under dejen, så den ikke klistrer fast til bordet. Rul dejen forsigtigt ud med en kagerulle, Rul den ene klump ud til et rektangel på cirka 10x30 cm. Dejen skal cirka være ½ centimeter tyk. Fortsæt på samme måde med den anden dej.

13.

Skær kanterne til, så begge rektangler er lige store. Du kan også udstikke dejen til små småkager med en rund udstikker. Hvis du bruger en udstikker så husk at du skal bruge 2 kager til hver hindbærsnitte. Skær eventuelt et lille hjerte eller trekant ud i midten af halvdelen af kagerne.

14.

Kom rektanglerne eller de udstykkede kager på bagepladen. Kom bagepladen i ovnen og bag dem i cirka 11-13 minutter, eller til kanterne er gyldne. De skal ikke være hårde som småkager.

15.

Tag bundene ud af ovnen, og lad dem køle i cirka 15 minutter på en bagerist. Lav glasuren imens.

Glasur:

16.

Hæld flormelissen i en skål. Se videoen.

17.

Tilsæt vand og rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Tilsæt mere flormelis, hvis den bliver for flydende, eller kom mere vand i, hvis den er for tyk.

18.

Når dine bunde er i stuetemperatur, kommer du hindbærmarmelade på. Smør et lag hindbærmarmelade på den ene afkølede bund. Kom den anden bund ovenpå.

19.

Smør glasuren på den øverste bund med bagsiden af en ske. Drys eventuelt med krymmel.

20.

Hvis du har lavet lavet dem om rektangel på 10x30 centimeter. skal du skære hindbærsnitten i 6 snitter på cirka 5x10 centimeter med en skarp kniv.

Næringsindhold per portion

Energi: 3074 kJ / 735 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 69 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Mørdej

Mørdej

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 37 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 45 min