1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Mørdej>
  5. Hindbærsnitter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Find alle ingredienser frem.

4.

Kom mel, flormelis, salt, vaniljesukker og bagepulver i en stor skål.

5.

Skær smørret ud i små tern, og kom dem op skålen.

6.

Smuldr hurtigt ingredienserne sammen med fingrene. Det skal ligne grove brødkrummer eller savsmuld.

7.

Kom det kolde vand i dejen og saml dejen til en klump. Du skal ikke ælte dejen, men bare samle den.

8.

Kom dejen i en frysepose og lad dejen køle i cirka 40 minutter.

9.

Kom hindbærmarmelade i en lille gryde og kog den op ved middel varme i et par minutter, så du til sidst ender med cirka 2 ½ deciliter marmelade.

10.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

11.

Kom bagepapir på en bageplade.

12.

Tag dejen ud fra køl, og del dejen i to. Drys mel på et rent bord, og rul dejen forsigtigt ud. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet. Stop med at rulle, når dejen er cirka ½ centimeter tyk.

13.

Rul den ene klump ud til et rektangel på cirka 10x30 cm. Fortsæt på samme måde med den anden. Skær kanterne til, så begge rektangler er lige store. Du kan også udstikke dejen til små småkager med en rund udstikker. Hvis du bruger en udstikker så husk at du skal bruge 2 kager til hver hindbærsnitte. Skær eventuelt et lille hjerte eller trekant ud i midten af halvdelen af kagerne.

14.

Kom rektanglerne eller de udstykkede kager på bagepladen. Kom bagepladen i ovnen og bag dem i cirka 11-13 minutter, eller til kanterne er gyldne. De skal ikke være hårde som småkager.

15.

Tag bundene ud af ovnen, og lad dem køle i cirka 15 minutter. Lav imens glasuren.

16.

Glasur: Hæld flormelisen i en skål. Se videoen.

17.

Tilsæt vand og rør glasuren sammen med en dejskraber. Den skal være meget tyk og svær at røre. Tilsæt mere flormelis, hvis den bliver for flydende, eller kom mere vand i, hvis den er for tyk.

18.

Smør et lag hindbærmarmelade på den ene afkølede bund. Dine bunde skal cirka være stuetemperatur, når du kommer hindbærmarmelade på. Kom den anden bund ovenpå.

19.

Smør glasuren på den øverste bund med bagsiden af en ske. Drys med krymmel.

20.

Skær hindbærsnitten i snitter på cirka 5x10 cenitimeter med en skarp kniv, så du får 6 snitter.

Næringsindhold per portion

Energi: 3074 kJ / 735 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 70 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Glasur

Glasur

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 15 min

Galette

Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min