- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Brød som tilbehør>
- Islandsk fladbrød
Islandsk fladbrød
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
På Island hedder flødbrød ”flatkökur”. Det betyder fladekager. Spis brødene med pålæg på, ligesom et stykke rugbrød.
Opskriften giver 5 fladbrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til islandsk fladbrød
Ingredienser
250 g. rugmel
½ tsk. salt
2 ½ dl. vand
Rugmel
Salt
Vand
Køkkenredskaber til islandsk fladbrød
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 stor skål
1 lille gryde
1 røreske
1 kagerulle
1 frokosttallerken
1 smørekniv
1 gaffel
1 stegepande
1 spatel
1 stor tallerken
1 rent viskestykke
Køkkenvægt
Teske
Decilitermål
Stor røreskål
Lille gryde
Røreske
Kagerulle
Middagstallerken
Kniv bestik
Gaffel
Stegepande
Spatel
Middagstallerken
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
4.
5.
6.
Form fladbrødene:
7.
8.
9.
Bag fladbrødene:
10.
11.
12.
13.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 701 kJ / 168 kcal
Protein: 12 %
Kulhydrat: 83 %
Fedt: 6 %
Kostfibre: 0 %