
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Dip, dressinger og sovs>
- Ingefærdressing
Ingefærdressing
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

En hjemmelavet dressing kan pifte enhver salat op. Mums! Gem den i en bøtte med låg i køleskabet. Der kan den holde sig et par dage. Det er nemt at lave, og du kan bruge både yoghurt naturel, A38, creme fraiche, skyr eller ymer. Så ingen undskyldninger her!
Tip: Du kan også bruge den som dip til dine grøntsagssnacks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ingefærdressing
Ingredienser
1 ½ dl. cremefraiche 9% eller ymer
2 ¼ dl. cremefraiche 9% eller ymer
1 dl. cremefraiche 9% eller ymer
3 cm. frisk ingefær (ca. 30 g.)
4 ½ cm. frisk ingefær (ca. 45 g.)
2 cm. frisk ingefær (ca. 20 g.)
1 dl. persille
1 ½ dl. persille
½ dl. persille
½ lime
¾ lime
¼ lime
1 knivspids salt
¼ tsk. salt
½ knivspids salt

Creme fraiche

Ingefær (frisk)

Persille

Lime

Salt
Køkkenredskaber til ingefærdressing
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 lille skål
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 spiseske
1 balje
1 dørslag
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 citruspresser

Decilitermål

Køkkenvægt

Lille røreskål

Kartoffelskræller

Rivejern

Spiseske

Balje

Dørslag

Urtekniv

Skærebræt

Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Hæld cremefraiche eller ymer i en lille skål.
4.
Skræl ingefæren. Se videoen.
5.
Riv ingefæren fint på et rivejern.
6.
Rør ingefæren i cremefraichen/ymeren.
7.
Kom koldt vand i en lille skål, og skyl persille i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen fint. Se videoen.
8.
Rør persillen i dressingen.
9.
Skær en lime over, og skær den i kvarte. Tag en kvart lime, og pres saften ned i dressingen. Smag dressingen til med lidt ekstra lime-saft. Se videoen.
10.
Smag dressingen til med salt. Tilsæt eventuelt mere frisk ingefær. Server med eksempelvis kartofler eller kyllingebryst. Velbekomme. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 375 kJ / 89 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 20 %
Fedt: 70 %
Her af mættet fedt 4,6g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer