
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Ingefær-kanelsmåkager
Ingefær-kanelsmåkager
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem

Skal dine julesmåkager være formet som engle eller hjerter? Det bestemmer du 100% selv. Så hop ombord i opskriften fra GoCook.
Opskriften giver cirka 40 englesmåkager.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til ingefær-kanelsmåkager
Småkagedej:
350 g. mel
200 g. sukker
250 g. koldt smør
1 æg
4 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt nellike
Glasur:
Ca. 4 spsk. kogende vand
300 g. flormelis
Forskellige konditorfarver

Hvedemel

Sukker

Smør

Æg

Ingefær (stødt)

Kanel (stødt)

Nellike (stødt)

Vand

Flormelis

Konditorfarve (frugtfarve)
Køkkenredskaber til ingefær-kanelsmåkager
1 køkkenvægt
1 stor skål
1 røreske
1 lille skarp kniv
1 kop
1 gaffel
1 teske
Bagepapir
1 bageplade
1 kagerulle
Udstikkere til småkager
1 lille skål
1 spiseske
1 sprøjtepose eller frysepose

Køkkenvægt

Stor røreskål

Røreske

Urtekniv

Kop

Gaffel

Teske

Bagepapir

Bageplade

Kagerulle

Udstikkere til småkager

Lille røreskål

Spiseske

Sprøjtepose
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Kom mel og sukker i en stor skål og rør det sammen.
4.
Skær smørret i små tern og kom dem op i skålen. Smuldr smørret i melblandingen med hænderne, til du får en konsistens, der ligner brødkrummer.
5.
Slå ægget ud i en kop. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk det sammen med en gaffel, og hæld det op i dejen. Rør dejen sammen. Se videoen.
6.
Tilsæt stødt ingefær, stødt kanel og stødt nellike.
7.
Ælt krydderierne ind i dejen med hænderne, til dejen er ensartet. Tilsæt eventuelt mere mel, hvis dejen er klistret. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i mindst 30 minutter.
Udstik og bag småkagerne
8.
Tænd ovnen på 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
9.
Drys mel på bordet og rul dejen tyndt ud, eller til den er cirka ½ centimeter tyk. Sørg hele tiden for, at der er mel under dejen, så den ikke klistrer sig fast til bordet.
10.
Udstik dejen. Læg forsigtigt figurerne på bagepladen.
11.
Ælt dejresterne sammen, rul ud, og udstik igen. Fortsæt, til der ikke er mere dej.
12.
Bag småkagerne i ovnen i 10-12 minutter, til de er gyldne i kanten. Hold øje med dem undervejs. Køl småkagerne af på en bagerist, før du pynter dem med glasur.
Glasur:
13.
Kog lidt vand i en elkedel eller gryde og varm det op.
14.
Kom flormelis i en skål. Tilsæt 1 spiseske af det kogende vand. Få evt. hjælp af en voksen. Kom en dråbe frugtfarve i og rør rundt. Tilsæt lidt mere vand, hvis glasuren er for tyk.
15.
Kom glasuren i en frysepose og klip et meget lille hul i hjørnet af posen. Pynt ingefærsmåkagerne med glasuren.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 540 kJ / 129 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 60 %
Fedt: 37 %
Heraf mættet fedt: 3,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer