
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Drikke>
- Saft>
- Hyldeblomstsaft
Hyldeblomstsaft
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Du kan nemt lave din egen hyldeblomstsaft, når hyldeblomsterne springer ud i juni! Det kræver en anelse tålmodighed, men til gengæld får du en saft med så meget spark i, så den skal blandes med vand i forholdet 1:8 = masser af saft ;-)
Opskriften giver koncentreret hyldebærsaft. Bland ¼ dl. hyldebærsaft med 2 dl. vand for at lave et glas saftevand.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hyldeblomstsaft
Hyldeblomstsaft:
25 klaser hyldeblomster
2 citroner (øko)
1 ½ spsk. citronsyre
1 l. vand
1 kg. sukker
Evt. konserveringsmiddel

Citron økologisk

Citronsyre

Vand

Sukker

Atamon (konserveringsmiddel)
Køkkenredskaber til hyldeblomstsaft
1 køkkensaks
3 store skåle
1 mellemstor gryde
1 grydeske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 decilitermål
Husholdningsfilm
1 si
1 flasketragt
2 patentflasker til 1 liter

Saks

Stor røreskål

Mellem gryde

Grydeske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Spiseske

Decilitermål

Husholdningsfilm

Si

Tragt

Pantentflaske - saftflaske - glasflaske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rens hyldeblomsterne:
3.
Klip de grove stilke af hyldeblomsterne.
4.
Ryst hyldeblomstklaserne fri for insekter. Kom vand i en skål. Dyp hyldeblomst-buketterne forsigtigt i vandet med blomsterne nedad. Kom dem op i en stor skål.
Hyldeblomstsaft:
5.
Skyl citronerne, skær dem i skiver. Læg dem i skålen med hyldeblomsterne.
6.
Kog vand, citronsyre og sukker i en gryde, til sukkeret er opløst. Hæld den varme sukker-sirup over hyldeblomsterne i skålen.
7.
Kom husholdningsfilm over skålen, og stil den i køleskabet i cirka 4 dage. Rør i den hver dag.
8.
Sæt en skål i vasken, og læg en si over skålen. Hæld hyldeblomstsaften gennem sien, så saften løber ned i skålen.
Skold dine flasker:
9.
Stil flaskerne og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt flaskerne med konserveringsmiddel.
10.
Stil en tragt i flaskerne, og hæld hyldeblomstsaften i. Stil saften i køleskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 285 kJ / 68 kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 100 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Inspiration
Samlet tid: 60 min
Arbejdstid: 60 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 30 min
Arbejdstid: 30 min
Samlet tid: 90 min
Arbejdstid: 80 min