- Hjem >
- Opskrifter >
- Alt det andet >
- Desserter og drikke >
- Drikke >
- Saft >
- Hyldeblomstsaft
Hyldeblomstsaft
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Du kan nemt lave din egen hyldeblomstsaft, når hyldeblomsterne springer ud i juni! Det kræver en anelse tålmodighed, men til gengæld får du en saft med så meget spark i, så den skal blandes med vand i forholdet 1:8 = masser af saft ;-)
Opskriften giver koncentreret hyldebærsaft. Bland ¼ dl. hyldebærsaft med 2 dl. vand for at lave et glas saftevand.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hyldeblomstsaft
Hyldeblomstsaft:
25 klaser hyldeblomster
2 citroner (øko)
1 ½ spsk. citronsyre
1 l. vand
1 kg. sukker
Evt. konserveringsmiddel
Citron økologisk
Citronsyre
Vand
Sukker
Atamon (konserveringsmiddel)
Køkkenredskaber til hyldeblomstsaft
1 køkkensaks
3 store skåle
1 mellemstor gryde
1 grydeske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 spiseske
1 decilitermål
Husholdningsfilm
1 si
1 flasketragt
2 patentflasker til 1 liter
Saks
Stor røreskål
Mellem gryde
Grydeske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Spiseske
Decilitermål
Husholdningsfilm
Si
Tragt
Pantentflaske - saftflaske - glasflaske
Sådan gør du
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rens hyldeblomsterne:
3.
4.
Hyldeblomstsaft:
5.
6.
7.
8.
Skold dine flasker:
9.
Stil flaskerne og lågene i køkkenvasken, og hæld kogende vand i. Hæld vandet ud. Pas på, du ikke brænder dig. Brug grydelapper, og få eventuelt hjælp af en voksen. Skyl eventuelt flaskerne med konserveringsmiddel.
10.
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per person
Energi: 285 kJ / 68 kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 100 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Inspiration