Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Te:

3.

Kog vand i en elkedel. Hæld vandet i en stor skål, og kom 2 tebreve i. Lad teen trække som vist på pakken. Lad teen køle af, mens du laver bubbles-perler.

Kog vand i en elkedel. Hæld vandet i en stor skål, og kom 3 tebreve i. Lad teen trække som vist på pakken. Lad teen køle af, mens du laver bubbles-perler.

Kog vand i en elkedel. Hæld vandet i en stor skål, og kom 1 tebrev i. Lad teen trække som vist på pakken. Lad teen køle af, mens du laver bubbles-perler.

Bubbles-perler:

4.

Drys ½ spiseske majsstivelse på et skærebræt.

Drys ¾ spiseske majsstivelse på et skærebræt.

Drys ¼ spiseske majsstivelse på et skærebræt.

5.

Kom 2 ½ spiseske brun farin i en stegepande sammen med ¾ deciliter vand.

Kom 3 ¾ spiseske brun farin i en stegepande sammen med 1 ½ deciliter vand.

Kom 1 ¼ spiseske brun farin i en stegepande sammen med ½ deciliter vand.

6.

Tænd stegepanden på middelvarme, og varm brun farin og vand op, til farinen er opløst i vandet. Rør rundt med en dejskraber, så sukkeret ikke brænder. Sluk for varmen, og fjern stegepanden fra kogepladen.

7.

Tilsæt 6 spiseske majsstivelse, og rør rundt med en dejskraber, til alle klumper er opløst.

Tilsæt 9 spiseske majsstivelse, og rør rundt med en dejskraber, til alle klumper er opløst.

Tilsæt 3 spiseske majsstivelse, og rør rundt med en dejskraber, til alle klumper er opløst.

8.

Sæt stegepanden tilbage på kogepladen, og tænd for middel varme. Rør rundt med dejskraberen, imens væsken bliver til en tyk masse.

9.

Når alt væsken er blevet til en tyk masse om dejskraberen, skal massen over på skærebrættet med majsstivelse. Vent et øjeblik på, at dejen ikke er for varm at røre ved med hænderne.

10.

Saml massen til en dej med hænderne. Dejen skal føles som blød modellervoks. Hvis dejen er for våd, skal du ælte mere majsstivelse i den.

11.

Drys majsstivelse under og over dejen, og brug en kagerulle til at rulle dejen flad. Den skal være cirka ½ centimeter høj.

12.

Skær ½ centimeter tynde stimler i dejen, og dæk dejen med husholdningsfilm, så dejen ikke bliver tør, mens du ruller bubbles perler.

13.

Kom 1 spiseske majsstivelse i et lille fad.

14.

Tag en strimmel ad gangen ud af husholdningsfilmen, og skær strimlen i mindre stykker. Rul små perler af dejen mellem dine håndflader. Perlerne skal være så små, at de kan komme igennem et (jumbo)sugerør. Kom perlerne i fadet med majsstivelse og sørg for, at kuglerne er dækket af majsstivelse. Fortsæt sådan med alle strimlerne. Det tager lang tid, så få gerne hjælp af en makker!

15.

Kom vand i en mellemstor gryde, læg låg på, og stil den på en kogeplade. Tænd for middel varme, og bring vandet i kog.

16.

Stil en si i vasken. Hæld perlerne ned i sien, og ryst dem fri for ekstra majsstivelse.

17.

Kom perlerne op i det kogende vand, og lad dem koge i 5 minutter. Rør rundt, så perlerne ikke hænger fast i bunden eller klistrer til hinanden.

18.

Kom koldt vand og 10 isterninger i en mellemstor skål, og brug en hulske til at komme perlerne i isvandet. Lad dem køle af i 3 minutter.

Kom koldt vand og 15 isterninger i en mellemstor skål, og brug en hulske til at komme perlerne i isvandet. Lad dem køle af i 3 minutter.

Kom koldt vand og 5 isterninger i en mellemstor skål, og brug en hulske til at komme perlerne i isvandet. Lad dem køle af i 3 minutter.

19.

Stil en si i vasken, og brug igen hulskeen til at komme perlerne i sien. Lad vandet dryppe af.

20.

Stil en stegepande på en kogeplade, og kom 8 spiseske brun farin og 2 dl. vand op i stegepanden. Tænd for middel varme, og opløs farinen i vandet, mens du rører rundt. Sluk for varmen, og tag stegepanden af kogepladen.

Stil en stegepande på en kogeplade, og kom 12 spiseske brun farin og 3 dl. vand op i stegepanden. Tænd for middel varme, og opløs farinen i vandet, mens du rører rundt. Sluk for varmen, og tag stegepanden af kogepladen.

Stil en stegepande på en kogeplade, og kom 4 spiseske brun farin og 1 dl. vand op i stegepanden. Tænd for middel varme, og opløs farinen i vandet, mens du rører rundt. Sluk for varmen, og tag stegepanden af kogepladen.

21.

Kom ½ teske majsstivelse op i stegepanden. Rør rundt til det er opløst. Kom stegepanden tilbage på kogepladen, og tænd for middel varme.

Kom ¾ teske majsstivelse op i stegepanden. Rør rundt til det er opløst. Kom stegepanden tilbage på kogepladen, og tænd for middel varme.

Kom ¼ teske majsstivelse op i stegepanden. Rør rundt til det er opløst. Kom stegepanden tilbage på kogepladen, og tænd for middel varme.

22.

Når sukkervandet koger, skal du hælde de drænede perler op i stegepanden. Lad dem koge, imens du rører rundt i cirka 6 minutter, til vandet er blevet til en sirup omkring perlerne. Kom det op i en lille skål, og lad dem køle af.

Bubble tea:

23.

Kom hyldeblomstsaft og jordbærsaft i skålen med te.

24.

Fyld 4 glas med isterninger, og fordel perlerne og teen i de 4 glas.

Fyld 6 glas med isterninger, og fordel perlerne og teen i de 6 glas.

Fyld 2 glas med isterninger, og fordel perlerne og teen i de 2 glas.

25.

Drik din bubble tea med jumbosugerør.

Drik din bubble tea med jumbosugerør.

Drik din bubble tea med jumbosugerør.

Næringsindhold per portion

Energi: 1150 kJ / 275 kcal

Protein: 1 %

Kulhydrat: 98 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min