
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokost og madpakker, øvrige>
- Hønsesalat
Hønsesalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem

Så er der gourmet-kylle-rylle, du! Hjemmelavet hønsesalat til sandwich, pastasalat eller i tarteletter. Jo, du læste rigtigt, kold hønsesalat i lune tarteletter - JA tak. Det er på tid at prøve noget andet end høns i asparges ;-)
Tip: Server hønsesalaten i en lun tartelet - gerne de helt små tarteletter, som hedder fine navne som krustader og bouchées.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hønsesalat
Kylling:
7 dl. vand
9 dl. vand
1 grøntsags-bouillon-terning
1 ½ grøntsags-bouillon-terning
½ grøntsags-bouillon-terning
2 kyllingebrystfileter
3 kyllingebrystfileter
1 kyllingebrystfilet
Tilbehør:
50 g. champignoner
75 g. champignoner
25 g. champignoner
1 knivspids peber
½ tsk. peber
70 g. bacon-skiver
100 g. bacon-skiver
35 g. bacon-skiver
50 g. asparges
75 g. asparges
25 g. asparges
50 g. ananas (gerne fra dåse)
75 g. ananas (gerne fra dåse)
25 g. ananas (gerne fra dåse)
1 spsk. mayonnaise
1 ½ spsk. mayonnaise
½ spsk. mayonnaise
1 ½ dl. creme fraiche
2 ¼ dl. creme fraiche
1 dl. creme fraiche
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
Evt. 1 tsk. karry
Evt. 1 ½ tsk. karry
Evt. ½ tsk. karry
1 spsk. purløg
2 spsk. purløg

Vand

Grøntsagsbouillon

Kyllingebryst

Champignon

Peber

Bacon

Asparges (grønne)

Ananas (dåse)

Mayonnaise

Creme fraiche

Salt

Karry

Purløg
Køkkenredskaber til hønsesalat
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 stor gryde med låg
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 stor skål
1 røreske
2 gafler

Decilitermål

Køkkenvægt

Spiseske

Teske

Stor gryde

Lille skarp kniv

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stegepande

Paletkniv

Stor skål

Røreske

Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Kom vand, bouillon-terning og de to kyllingebryst-fileter i en gryde. Læg låg på. Bring det hele i kog ved høj varme. Skru ned til lav varme, når det koger. Lad dem koge i 15-20 minutter. De skal være helt gennemkogte (stege-termometeret skal op på minimum 75 grader). Lav dressingen imens.
Kom vand, bouillon-terning og de tre kyllingebryst-fileter i en gryde. Læg låg på. Bring det hele i kog ved høj varme. Skru ned til lav varme, når det koger. Lad dem koge i 15-20 minutter. De skal være helt gennemkogte (stege-termometeret skal op på minimum 75 grader). Lav dressingen imens.
Kom vand, bouillon-terning og kyllingebryst-fileten i en gryde. Læg låg på. Bring det hele i kog ved høj varme. Skru ned til lav varme, når det koger. Lad dem koge i 15-20 minutter. De skal være helt gennemkogte (stege-termometeret skal op på minimum 75 grader). Lav dressingen imens.
4.
Skyl champignonerne. Skær bunden af. Hak champignonerne fint.
5.
Læg bacon på en kold stegepande. Varm den op til middel varme og steg, til baconen er sprød. Pas på den ikke bliver brændt. Læg baconen på en tallerken og lad den køle af. Lad fedtet fra baconen blive på stegepanden.
6.
Varm stegepanden op igen til høj varme. Kom de hakkede champignoner på stegepanden. Drys med peber. Steg dem i cirka 2 minutter, til de bliver gyldne. Rør rundt imens. Kom champignon-stykkerne i skålen.
7.
Hak bacon, asparges og ananas groft.
8.
Kom asparges, ananas, mayonnaise, creme-fraiche, bacon-stykker, salt, peber og eventuel karry i skålen med champignonerne og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber
Kom asparges, ananas, mayonnaise, creme-fraiche, bacon-stykker, salt, peber og eventuel karry i skålen med champignonerne og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.
Kom asparges, ananas, mayonnaise, creme-fraiche, bacon-stykker, salt, peber og eventuel karry i skålen med champignonerne og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber.
9.
Tag kyllingefileterne op af vandet, når de er kogt færdige. Læg dem på et rent skærebræt og lad den køle lidt af.
10.
Brug to gafler eller dine fingre til at trække kyllinge-kødet fra hinanden i mindre stykker. Lad stykkerne køle helt af.
11.
Bland kyllingestykkerne i dressingen og lad dem trække i 10 minutter.
12.
Skyl purløg i en skål med vand, lad det dryppe af på et rent viskestykke.
13.
Hak purløget fint. Du skal bruge 1 spiseske hakket purløg. Drys purløg på toppen. Se videoen.
Hak purløget fint. Du skal bruge 2 spiseske hakket purløg. Drys purløg på toppen. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 410 kJ / 98 kcal
Protein: 34 %
Kulhydrat: 10 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt: 2,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer