Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kog kylling:

3.

Kom vand, bouillonterning og de to kyllingebrystfileter i en gryde. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Læg låg på. Bring det hele i kog ved høj varme. Skru ned til lav varme, når det koger. Lad dem koge i 15-20 minutter. De skal være helt gennemkogte (stegetermometeret skal op på minimum 75 grader). Lav dressingen imens.

Kom vand, bouillonterning og de tre kyllingebrystfileter i en gryde. Læg låg på. Bring det hele i kog ved høj varme. Skru ned til lav varme, når det koger. Lad dem koge i 15-20 minutter. De skal være helt gennemkogte (stegetermometeret skal op på minimum 75 grader). Lav dressingen imens.

Kom vand, bouillonterning og kyllingebrystfileten i en gryde. Læg låg på. Bring det hele i kog ved høj varme. Skru ned til lav varme, når det koger. Lad dem koge i 15-20 minutter. De skal være helt gennemkogte (stegetermometeret skal op på minimum 75 grader). Lav dressingen imens.

Hønsesalat:

4.

Skyl champignonerne, og skær bunden af. Hak champignonerne fint.

5.

Læg baconen på en kold stegepande. Varm panden op til middel varme og steg baconen, til den er sprød. Pas på, at den ikke bliver brændt. Læg baconen på en tallerken, og lad den køle af. Lad fedtet fra baconen blive på stegepanden. Se videoen.

6.

Varm stegepanden op igen til høj varme. Kom de hakkede champignoner på stegepanden. Drys med peber. Steg dem i cirka 2 minutter, til de bliver gyldne. Rør rundt imens. Kom champignonstykkerne i skålen.

7.

Hak bacon, asparges og ananas groft.

8.

Kom asparges, ananas, mayonnaise, cremefraiche, baconstykker, salt, peber og eventuel karry i skålen med champignonerne, og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber

9.

Tag kyllingefileterne op af vandet, når de er kogt færdige. Læg dem på et rent skærebræt, og lad dem køle lidt af.

Tag kyllingefileten op af vandet, når den er kogt færdige. Læg den på et rent skærebræt, og lad den køle lidt af.

10.

Brug to gafler eller dine fingre til at trække kyllingekødet fra hinanden i mindre stykker. Lad stykkerne køle helt af.

11.

Bland kyllingestykkerne i dressingen, og lad den trække i 10 minutter.

12.

Skyl purløg i en skål med vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

13.

Hak purløget fint. Du skal bruge 1 spiseskefuld hakket purløg. Drys purløg på toppen af hønsesalaten. Se videoen.

Hak purløget fint. Du skal bruge 2 spiseske hakket purløg. Drys purløg på toppen. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 410 kJ / 98 kcal

Protein: 34 %

Kulhydrat: 10 %

Fedt: 56 %

Heraf mættet fedt: 2,4 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Stege bacon sprødt

Stege bacon sprødt

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Inspiration

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min