- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Påske>
- Hønsesalat
Hjemmelavet hønsesalat
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 35 min.
Sværhedsgrad: Nem
Så er der opskrift på gourmet-kylle-rylle, du! Hjemmelavet hønsesalat til sandwich, pastasalat, påskebordet, julefrokosten eller i tarteletter. Jo, du læste rigtigt, kold hønsesalat i lune tarteletter - JA tak. Det er på tid at prøve noget andet end høns i asparges! Og lavet på kogt kyllingebryst, det er hurtigere end med hel kylling!
Tip: Server hønsesalaten i en lun tartelet - gerne de helt små tarteletter, som hedder fine navne som krustader og bouchées.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hønsesalat
Kogt kyllingebryst:
7 dl vand
9 dl vand
1 terning grøntsagsbouillon
1 ½ terning grøntsagsbouillon
½ terning grøntsagsbouillon
2 kyllingebrystfileter
3 kyllingebrystfileter
1 kyllingebrystfilet
Hønsesalat:
50 g champignoner
75 g champignoner
25 g champignoner
1 knivspids peber
½ tsk. peber
70 g bacon i skiver
100 g bacon i skiver
35 g bacon i skiver
50 g aspargessnitter
75 g aspargessnitter
25 g aspargessnitter
50 g ananas (gerne fra dåse)
75 g ananas (gerne fra dåse)
25 g ananas (gerne fra dåse)
1 spsk. mayonnaise
1 ½ spsk. mayonnaise
½ spsk. mayonnaise
1 ½ dl creme fraiche
2 ¼ dl creme fraiche
1 dl creme fraiche
¼ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
Evt. 1 tsk. karry
Evt. 1 ½ tsk. karry
Evt. ½ tsk. karry
1 spsk. purløg
2 spsk. purløg
Tilbehør:
8 tarteletskaller eller 16 krustader eller bouchées
12 tarteletskaller, 24 krustader eller bouchées
4 tarteletskaller eller 8 krustader eller bouchées
Vand
Grøntsagsbouillon
Kyllingebryst
Champignon
Peber
Bacon
Aspargessnitter (dåse)
Ananas (dåse)
Mayonnaise
Creme fraiche
Salt
Karry
Purløg
Tarteletskaller
Køkkenredskaber til hønsesalat
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 stor gryde med låg
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 stor skarp kniv
1 stegepande
1 paletkniv
1 stor skål
1 røreske
2 gafler
Decilitermål
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Stor gryde
Urtekniv
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Stegepande
Paletkniv
Stor røreskål
Røreske
Gaffel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kog kylling:
3.
Kom vand, bouillonterning og de to kyllingebrystfileter i en gryde. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Læg låg på. Bring det hele i kog ved høj varme. Skru ned til lav varme, når det koger. Lad dem koge i 15-20 minutter. De skal være helt gennemkogte (stegetermometeret skal op på minimum 75 grader). Lav dressingen imens.
Kom vand, bouillonterning og de tre kyllingebrystfileter i en gryde. Læg låg på. Bring det hele i kog ved høj varme. Skru ned til lav varme, når det koger. Lad dem koge i 15-20 minutter. De skal være helt gennemkogte (stegetermometeret skal op på minimum 75 grader). Lav dressingen imens.
Kom vand, bouillonterning og kyllingebrystfileten i en gryde. Læg låg på. Bring det hele i kog ved høj varme. Skru ned til lav varme, når det koger. Lad dem koge i 15-20 minutter. De skal være helt gennemkogte (stegetermometeret skal op på minimum 75 grader). Lav dressingen imens.
Hønsesalat:
4.
Skyl champignonerne, og skær bunden af. Hak champignonerne fint.
5.
Læg baconen på en kold stegepande. Varm panden op til middel varme og steg baconen, til den er sprød. Pas på, at den ikke bliver brændt. Læg baconen på en tallerken, og lad den køle af. Lad fedtet fra baconen blive på stegepanden. Se videoen.
6.
Varm stegepanden op igen til høj varme. Kom de hakkede champignoner på stegepanden. Drys med peber. Steg dem i cirka 2 minutter, til de bliver gyldne. Rør rundt imens. Kom champignonstykkerne i skålen.
7.
8.
Kom asparges, ananas, mayonnaise, cremefraiche, baconstykker, salt, peber og eventuel karry i skålen med champignonerne, og rør det hele godt sammen. Smag til med salt og peber
9.
Tag kyllingefileterne op af vandet, når de er kogt færdige. Læg dem på et rent skærebræt, og lad dem køle lidt af.
Tag kyllingefileten op af vandet, når den er kogt færdige. Læg den på et rent skærebræt, og lad den køle lidt af.
10.
Brug to gafler eller dine fingre til at trække kyllingekødet fra hinanden i mindre stykker. Lad stykkerne køle helt af.
11.
Bland kyllingestykkerne i dressingen, og lad den trække i 10 minutter.
12.
Skyl purløg i en skål med vand, og lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
13.
Hak purløget fint. Du skal bruge 1 spiseskefuld hakket purløg. Drys purløg på toppen af hønsesalaten. Se videoen.
Hak purløget fint. Du skal bruge 2 spiseske hakket purløg. Drys purløg på toppen. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 410 kJ / 98 kcal
Protein: 34 %
Kulhydrat: 10 %
Fedt: 56 %
Heraf mættet fedt: 2,4 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer