
- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Hjemmelavet rødkål
Hjemmelavet rødkål
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her er opskriften på en hjemmelavet rødkål, der slår den købte på glas med mange meter! Det er faktisk ikke så svært, så gib kokkekniven og tæm dit rødkål!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hjemmelavet rødkål
Ingredienser
700 g. rødkål
1050 g. rødkål
350 g. rødkål
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
1 ½ tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kanel
4 laurbærblade
6 laurbærblade
2 laurbærblade
6 spsk. honning
9 spsk. honning
3 spsk. honning
Saften fra 1 appelsin
Saften fra 1 ½ appelsin
Saften fra ½ appelsin
1 dl. vand
1 ½ dl. vand
½ dl. vand
3 æbler
4 ½ æbler
1 ½ æble
2 tsk. eddike
3 tsk. eddike
1 tsk. eddike
½ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber

Rødkål

Smør

Kanel (stødt)

Laurbærblad

Honning

Appelsin

Vand

Æble

Eddike - lagereddike

Salt

Peber
Køkkenredskaber til hjemmelavet rødkål
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 stor gryde
1 grydeske
1 spiseske

Måleskeer

Decilitermål

Køkkenvægt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Stor gryde

Grydeske

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rødkålssalat:
3.
Fjern eventuelle visne og grimme yderblade fra rødkålen, og skyl den. Se videoen.
4.
Skær en skive på cirka 3 centimeter af rødkålen i toppen. Læg derefter kålhovedet med skærefladen/toppen nedad mod skærebrættet.
5.
Skær rødkålen i stykker uden om stokken. Snit derefter stykker af rødkålen i fine strimler.
6.
Kom smørret i en gryde. Lad det smelte og bruse af. Tilsæt rødkålen og lad den stege i et par minutter mens du rører i den.
7.
Tilsæt kanel, laurbærblade, honning, saften af ½ appelsin og vand. Rør med en grydeske. Se videoen.
8.
Skyl æblerne, fjern skroget, og skær æblerne i tern. Kom æblerne ned i gryden.
9.
Steg i nogle minutter, til rødkålen er mør, og æblerne også er blevet lidt bløde. Fjern laurbærbladene og smag rødkålen til med eddike, salt og peber. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1025 kJ / 244 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 23 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer