- >
- Opskrifter>
- Sæson>
- Højtider>
- Jul>
- Hjemmelavet rødkål
Hjemmelavet rødkål
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Her er opskriften på en hjemmelavet rødkål, der slår den købte på glas med mange meter! Det er faktisk ikke så svært, så gib kokkekniven og tæm dit rødkål!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hjemmelavet rødkål
Ingredienser
700 g. rødkål
1050 g. rødkål
350 g. rødkål
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
1 ½ tsk. stødt kanel
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kanel
4 laurbærblade
6 laurbærblade
2 laurbærblade
6 spsk. honning
9 spsk. honning
3 spsk. honning
Saften fra 1 appelsin
Saften fra 1 ½ appelsin
Saften fra ½ appelsin
1 dl. vand
1 ½ dl. vand
½ dl. vand
3 æbler
4 ½ æbler
1 ½ æble
2 tsk. eddike
3 tsk. eddike
1 tsk. eddike
½ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
Rødkål
Smør
Kanel (stødt)
Laurbærblad
Honning
Appelsin
Vand
Æble
Eddike - lagereddike
Salt
Peber
Køkkenredskaber til hjemmelavet rødkål
1 sæt måleskeer
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 stor gryde
1 grydeske
1 spiseske
Måleskeer
Decilitermål
Køkkenvægt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Stor gryde
Grydeske
Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Rødkålssalat:
3.
Fjern eventuelle visne og grimme yderblade fra rødkålen, og skyl den. Se videoen.
4.
Skær en skive på cirka 3 centimeter af rødkålen i toppen. Læg derefter kålhovedet med skærefladen/toppen nedad mod skærebrættet.
5.
Skær rødkålen i stykker uden om stokken. Snit derefter stykker af rødkålen i fine strimler.
6.
7.
8.
9.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1025 kJ / 244 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 72 %
Fedt: 23 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer