- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pasta, ris og nudler>
- Øvrig pasta>
- Hjemmelavet rød pasta
Hjemmelavet rød pasta
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Svær
Lav din egen røde pasta! Rød pasta? Jamen, hvordan? Rødbeder indeholder det røde farvestof betanin, og det kan du bruge som naturligt farvestof til pastaen. Smart ikke? Spis pastaen som du plejer.
Tip: Det er en god idé at være to personer til at lave frisk pasta.
Hvis du ikke har en pastamaskine, kan du rulle pastaen ud med en kagerulle, folde den og skære den i strimler med en skarp kniv.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til hjemmelavet rød pasta
Hjemmelavet rød pasta:
200 g. rødbede
300 g. rødbede
100 g. rødbede
4 spsk. vand
6 spsk. vand
2 spsk. vand
½ tsk. fint salt
¾ tsk. fint salt
¼ tsk. fint salt
400 g. hvedemel
600 g. hvedemel
200 g. hvedemel
Salt til at koge pasta
Tilbehør:
Evt. pesto, tomatsovs eller parmesan
Rødbede
Vand
Salt
Hvedemel
Parmesanost
Køkkenredskaber til hjemmelavet rød pasta
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 teske
1 tyndskræller
1 stor skrap kniv
1 skærebræt
1 minihakker eller stavblender
1 stor skål
Husholdningsfilm eller 1 frysepose
1 pastamaskine eller 1 kagerulle
1 stor gryde
Køkkenvægt
Spiseske
Teske
Tyndskræller
Stor skarp kniv - kokkekniv
Skærebræt
Stavblender
Stor røreskål
Husholdningsfilm
Kagerulle
Stor gryde
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Lave rød pastadej:
3.
Skræl rødbeden, og riv den eventuelt groft på et rivejern. Se videoen.
4.
Skær rødbeden i mindre stykker, og vej den mængde, du skal bruge, af.
5.
Kom de 200 gram rødbede op i en minihakker. Du kan også bruge en blender eller en stavblender. Det vigtigste er, at det er en effektiv maskine, der kan hakke rødbeden i små stykker.
6.
Tilsæt vandet, og blend vand og rødbede, til rødbeden er helt findelt.
7.
Bland salt og hvedemel i en skål, og tilsæt rødbedemassen. Rør rundt med en ske, til du ikke kan røre mere.
8.
Vend dejen ud på bordet, og ælt den færdig med hænderne. Dejen skal æltes i 5-10 minutter.
9.
Dæk dejen helt med husholdningsfilm, eller kom den i en frysepose.
10.
Læg dejen på køl i minimum 30 minutter.
Pastaen kan ligge på køl i 2-3 dage, og kan også fryses i 1-2 måneder.
Forme pasta:
11.
Del dejen i mindre stykker, og kør dem igennem pastamaskinen. Du kan også rulle den tyndt ud med en kagerulle.
12.
Skær den udrullede pastadej i strimler med pastamaskinen eller med en skarp kniv.
13.
Du kan også hænge pastaen til tørre og gemme den til en anden dag. Hvis den er tørret, skal den koge i lidt længere tid. Pastadejen kan holde sig frisk på køl 2-3 dage.
Koge pasta:
14.
Kom rigeligt med vand i en gryde og 1 teskefuld salt per 1 liter vand.
15.
Lad vandet komme op og koge, og tilsæt så den friske pasta.
16.
Kog pastaen i cirka 2-3 minutter, og hæld vandet fra.
17.
Server den røde pasta med det, du bedst kan lide. Det kan for eksempel være pesto, tomatsovs, parmesan eller lignende.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1536 kJ / 367 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 80 %
Fedt: 4 %
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer