1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Pasta, ris og nudler>
  5. Øvrig pasta>
  6. Spaghetti kødsovs med rodfrugter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kødsovs med rodfrugter:

3.

Pil løget, og hak det.

4.

Skræl knoldselleri og gulerødder. Skær enderne af gulerødderne. Se videoen.

5.

Riv selleri og gulerod fint på rivejernet eller i en foodprocessor. Se videoen.

6.

Pil og pres hvidløget med en hvidløgspresser. Se videoen.

7.

Åbn dåsen med hakkede tomater.
Åbn dåserne med hakkede tomater.

8.

Varm olien i en tykbundet gryde ved høj varme. Kom kødet i gryden. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. Steg kødet, til det er blevet brunt. Rør rundt undervejs, så det ikke brænder på.

9.

Kom løg i gryden, og steg ca. 1 minut sammen med kødet.

10.

Tilsæt hvidløg, grøntsager, hakket tomat og krydderier.

11.

Rør rundt i gryden. Læg låg på, og lad retten småsimre i 20 minutter. Hvis kødsovsen bliver for tør, så tilsæt lidt vand.

12.

Smag kødsovsen til med eddike, salt og peber.

Spaghetti:

13.

Hæld vand og salt i en stor gryde. Læg låg på.

14.

Bring vandet i kog ved høj varme.

15.

Kom spaghettien i vandet, og kog den uden låg. Vandet skal helst boble godt, uden at koge over. Se på posen, hvor længe spaghettien skal koge.

16.

Sæt et dørslag i vasken, og hæld spaghetti og kogevand i dørslaget. Få eventuelt hjælp af en voksen. Lad spaghettien dryppe af.

17.

Så er der spaghetti med kødsovs. Drys revet parmesanost på toppen. Bon appetit!

Næringsindhold per portion

Energi: 2822 kJ / 674 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 50 %

Fedt: 26 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Inspiration

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 0 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min