Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Lave pastadej:

3.

Kom melet ned i en skål, og bland det godt sammen. Lav en fordybning i midten af melet, så der er plads til æggene.

Tip: Første del af æltningen kan klares i en foodprocessor.

4.

Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det over i melet. Gør det samme med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

5.

Stik hul på æggeblommerne med en gaffel, og rør æggene sammen med gaflen.

6.

Brug gaflen til at røre melet ind i æggene.

7.

Hæld dejen ud på køkkenbordet, og ælt dejen, til den er smidig og elastisk. Det tager cirka 10 minutter. Dejen er hård at ælte, så det kan være en god idé at få hjælp af en makker.

8.

Kom dejen i en frysepose, og læg den i køleskabet i 1 time.

Pastaen kan ligge på køl i 2-3 dage, og kan også fryses i 1-2 måneder.

Forme pasta:

9.

Tag pastadejen ud af køleskabet, og skær den i 6 lige store stykker. Tryk stykkerne flade, så de nemmere kan komme igennem pastamaskinen.

10.

Kør pastaen igennem pastamaskinen. Start ved det største indstilling, og gør gradvist dejen tyndere ved at ændre indstillingen. Stop, når du har kørt den igennem ved tykkelse 3.

11.

Brug pastamaskinen til at skære pastaen ud. Du kan også folde pastaen, og skære den med en skarp kniv. Hvis du skal lave lasagne, kan du bare lægge pladerne direkte i lasagnen – så bliver de tilberedt i ovnen.

12.

Vend den færdige pasta i ekstra mel, så den ikke klistrer sammen.

13.

Du kan også hænge pastaen til tørre og gemme den til en anden dag. Hvis den er tørret, skal den koge i lidt længere tid.

Pastadejen kan holde sig frisk på køl 2-3 dage.

14.

Kom vand og salt i en gryde. Du skal bruge 1 teskefuld salt til 1 liter vand.

15.

Lad vandet komme op og koge, og tilsæt så den friske pasta.

16.

Kog pastaen i cirka 3-4 minutter, og hæld vandet fra.

Næringsindhold per portion

Energi: 1297 kJ / 310 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 67 %

Fedt: 14 %

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min